Stiri despre bretania

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În regiunea franceză Bretania a fost descoperită o nouă mutaţie a SARS-CoV-2. Cu spitalele pline, Parisul transferă  pacienţi spre alte regiuni ale Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În regiunea franceză Bretania a fost descoperită o nouă mutaţie a SARS-CoV-2. Cu spitalele pline, Parisul transferă  pacienţi spre alte regiuni ale Franţei

  O nouă variantă de coronavirus a fost găsită în regiunea franceză Bretania, a declarat ministerul francez al Sănătăţii. Analiza iniţială nu a arătat dacă această nouă variantă este mai gravă sau mai transmisibilă decât altele. Ministerul sănătăţii a declarat că noua tulpină a fost găsită într-un grup de cazuri dintr-un centru spitalicesc din Lannion.

 • INTERVIU Erwan
Joliff, francezul care vrea să fie primar la Ticuş: „În România mă simt cu adevărat liber“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Erwan Joliff, francezul care vrea să fie primar la Ticuş: „În România mă simt cu adevărat liber“

  Erwan este un breton din Lorient care locuieşte de mai bine de 15 ani în România. Într-o zona rurală, din care mulţi oameni visează să plece sau deja au făcut acest lucru. Lui îi place aici, chiar dacă viaţa este dificilă. A găsit în România o formă de libertate care îi prieşte. Şi este molipsitoare, soţia sa este din Germania şi a ales să rămână aici cu el. La Cobor, sat din comună Ticuş.  Au împreună patru copii.

 • La Mulţi Ani, Bretania!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Mulţi Ani, Bretania!

  19 Mai este ziua Sfântului Yves, Erwan în bretonă, protectorul Bretaniei. Şi patronul avocaţilor. Este echivalentul sărbătorii de St Patrick din Irlanda.

 • Fantomele din port
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fantomele din port

  Este vremea nopţii de iarnă. Puţina lumină care mai ajunge până aici nu reuşeşte să dea la o parte ceaţa translucidă care intră în sufletul oamenilor şi în textura materialelor. Zilele par să înceapă seara şi să nu plece niciodată mai departe.

 • Fotografia albastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografia albastră

  Plecase fără să ştie unde, doar că să nu se mai întoarcă. În oraşul de câmpie, prăfuit şi fără cinematograf, se oprise pentru că nu îl atrăgea nimic.

 • Pădurea gândurilor rele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pădurea gândurilor rele

  În acel an de demult, primăvara nu a mai ajuns până la sfârşit. Iarna iernilor, din profeţiile îngheţate şi înfricoşate ale barzilor, i-a luat locul pe neaşteptate. A fost întoarcerea Regelului-Lup.

 • Ambasada cu trei catarge a României,
Bricul Mircea, în Bretania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada cu trei catarge a României, Bricul Mircea, în Bretania

  Nava şcoală a marinei militare româneşti, Bricul Mircea, sărbătoreşte 80 de ani de când este în activitate. Marşul de instrucţie din acest an duce va duce velierul înapoi la şantierul din Hamburg unde a fost construit, iar de acolo la Constanţa va reface traseul de atunci.

 • 25 de ore pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  25 de ore pentru România

  25 de ore. Atât am stat în secţia de vot 100, Rennes, unde am fost membru al biroului. De la 6 dimineaţa când am început pregătirile până a doua zi la 7 dimineaţa când s-au terminat de numărat şi înregistrat toate hârtiile.

 • Primăvară plăcută, doamnelor şi
domnilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primăvară plăcută, doamnelor şi domnilor!

  Ghiocelul se numeşte în franceză sfredel al zăpezii. Doar că pe aici, în Bretania, nu este zăpadă. Nici iarnă propriu-zisă. Iar ghioceii sunt foarte rari.

 • Un magazin de optică dintr-un orăşel francez primeşte o
vizită neaşteptată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un magazin de optică dintr-un orăşel francez primeşte o vizită neaşteptată

  Locuitorii unui orăşel francez au fost luaţi prin surprindere de o alpaca care s-a hotărât să viziteze un magazin de optică din Hennebont, provincia Bretania. Pufosul animal a petrecut o jumătate de oră printre lentile după ce mai fusese văzut plimbându-se pe străduţa din preajma magazinului.

 • Duminica cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Duminica cea de toate zilele

  A fost o noapte caldă şi blândă, ca niciodată în acest colţ de lume. După o zi de ploaie, în toamna gri care ţine loc de primăvară.

 • De
unde sunteţi dumneavoastră? (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde sunteţi dumneavoastră? (II)

  Într-una dintre primele plimbări prin Bretania profundă, am văzut la ieşirea dintr-un sat un indicator rugint, Chateau nu ştiu cum. Obişnuit cu castelele de pe valea Loarei, am zis se văd cum arată unul de pe aici.

Modifică Setările