Stiri despre autocratie

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Führerdemocracy“ redivivus. Foarte potrivită pentru „noua normalitate“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Führerdemocracy“ redivivus. Foarte potrivită pentru „noua normalitate“?

  Scandal la Budapesta. Oficialii sunt indignaţi de conţinutul celor două capitole suplimentare scrise de Paul Lendvai, autorul celebrei cărţi „Ungurii: o mie de ani de victorii în înfrângere“, în care se referă în special la ceea ce s-a întâmplat în Ungaria începând cu 2010, atunci când a avut loc „nu numai o schimbare de guvern, ci una de regim, reîntorcându-se la naţionalism, ură între oameni, corupţie şi tendinţe autoidentitare“.

 • Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a profesoarei de origine turcă ridicată de Poliţie. Procurorul a militat în favoarea ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a profesoarei de origine turcă ridicată de Poliţie. Procurorul a militat în favoarea ei

  O profesoară de origine turcă care preda limba engleză la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti (ICHB) a fost reţinută în această dimineaţă de poliţiştii români în baza unui mandat de reţinere pentru extrădare în Turcia, emis de autorităţile preşedintelui Recep Erdogan. Cererea de  extrădare a tinerei, care este acuzată de Ankara de terorism, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

 • Vicepreşedintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu: România este o lume a Răsăritului, un Răsărit foarte puţin iubitor de democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vicepreşedintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu: România este o lume a Răsăritului, un Răsărit foarte puţin iubitor de democraţie

  România este "o lume a Răsăritului", un Răsărit "foarte puţin iubitor de democraţie", iar viitorul nostru nu poate fi altul decât al locului unde ne aflăm, în Europa Orientală, a declarat joi vicepreşedintele Academiei Române, Răzvan Theodorescu, în cadrul unei dezbateri desfăşurate la fundaţia lui Adrian Năstase.

 • Cum impune Viktor Orban autocraţia în Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum impune Viktor Orban autocraţia în Ungaria

  Parlamentul ungar a aprobat două legi contestate de cetăţeni, una prin care judecătorii vor fi la cheremul ministrului Justiţiei şi alta care îi trasformă pe muncitori în „sclavi“.

 • Bulgarii ezită între autocraţie şi democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgarii ezită între autocraţie şi democraţie

  Un sondaj efectuat printre cetăţenii din şapte ţări din Europa Centrală şi de Est arată că preşedintele rus Vladimir Putin se bucură de aprecierea a 70% din cetăţenii Bulgariei.

 • Washington Post: Democraţia, în pericol în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Washington Post: Democraţia, în pericol în România

  Revoluţia democratică care a învinsese în Europa Centrală după prăbuşirea imperiului sovietic este în pericol să fie inversată. Din cauza că UE este incapabilă să descurajeze acest proces în Polonia şi Ungaria,  a treia ţară postcomunistă, România, se grăbeşte să inverseze reformele anticorupţie pe care le-a adoptat sub presiunea Bruxelles-ului, scrie într-un editorial Washington Post.

 • Tânăra generaţie nu mai crede în democraţie INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăra generaţie nu mai crede în democraţie INFOGRAFIE

  Atât în Europa, cât şi în SUA creşte numărul tinerilor care nu consideră „esenţial“ să trăiască într-o ţară care are un regim democratic. Mai mult, creşte sprijinul pentru variante autocrate.

 • „Los Angeles Times“: De ce îşi pierde lumea încrederea în democraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Los Angeles Times“: De ce îşi pierde lumea încrederea în democraţie

  În 1989, regimurile totalitare au căzut precum piesele de domino, în favoarea democraţiei. Până şi China a părut a fi vulnerabilă în faţa cererilor poporului de a avea ceva de spus în modul în care este condusă ţara, asta până la masacrul din Piaţa Tiannanmen, Beijing.

Modifică Setările