Stiri despre apnee de somn

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 10 semne că sforăitul copilului este o problemă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 semne că sforăitul copilului este o problemă

  Se ştie că între 8 şi 12% din copii sforăie în timpul nopţii. Acest tip de sforăit este unul obişnuit. De asemenea, se ştie, că între 3 şi 5% din copii suferă de apnee de somn, o afecţiune care la copii poate influenţa negativ creşterea, dezvoltarea emoţională şi sănătatea inimii. Când ar trebuie să ne îngrijoreze sforăitul copilului?

 • STUDIU Apneea de somn poate cauza pierderea auzului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Apneea de somn poate cauza pierderea auzului

  Oamenii care suferă de apnee de somn, care se manifestă prin întreruperea respiraţiei în timpul somnului, pot avea un risc crescut de pierdere a auzului, potrivit unui nou studiu.

 • Apneea în somn poate conduce la cancer sau atac cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apneea în somn poate conduce la cancer sau atac cerebral

  Cei care suferă de apnee de somn obstructivă, o tulburare de somn caracterizată de pauze în respiraţie în timpul somnului, se pot confrunta cu un risc crescut de boli grave, cum este cancerul sau atacul cerebral, potrivit unui nou studiu.

 • Când trebuie să ne îngrijoreze sforăitul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie să ne îngrijoreze sforăitul

  Sforăitul este o activitate destul de des întâlnită, dar nu este neapărat o cauză de îngrijorare, deşi poate deranja somnul partenerului şi poate conduce chiar la răcirea relaţiilor. Însă nici nu trebuie eliminat atât de uşor, deoarece poate reprezenta un simptom al unor boli destul de grave.