Stiri despre antologie

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Singuri acasă. Părinţi şi copii în pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singuri acasă. Părinţi şi copii în pandemie

  Părinţi despre copiii lor, copii despre părinţii lor în vreme de pandemie. Experienţele fericite şi mai puţin fericite, hazul de necaz în vreme de criză, şcoala online, izolarea de pe Zoom, toate au fost adunate în două cărţi publicate de Vremea. În colecţia Mic dar şic, "Singuri acasă. Copii şi părinţi în pandemie" cuprinde texte despre năzbâtii trăite pe propria piele de cei 15 mici scriitori debutanţi, în perioada stării de urgenţă.

 • Alexandra Rusu, redactor-şef Nemira: „Antologia «Izolare» e mai mult decât un jurnal de trăiri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alexandra Rusu, redactor-şef Nemira: „Antologia «Izolare» e mai mult decât un jurnal de trăiri“

  Impulsionată de criza pe care o traversăm, editura Nemira realizează o antologie e-book despre izolare şi singurătate, despre prezent, despre sentimente noi şi vechi. Coordonatoarea volumului, Alexandra Rusu, povesteşte despre cum propriile trăiri au dat naştere ideii cărţii şi explică de ce editura a ales ca încasările să meargă către Asociaţia Dăruieşte Viaţă.

 • „Dacă Dumnezeu nu ar exista”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dacă Dumnezeu nu ar exista”

  Gilbert Keith Chesterton (1874-1936) a fost unul dintre cei mai prolifici şi talentaţi scriitori britanici ai secolului XX. A scris o sută de cărţi şi a contribuit la mai bine de două sute.

 • Puterea fragilităţii. Astăzi se împlineşte un an de la dispariţia Doinei Cornea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea fragilităţii. Astăzi se împlineşte un an de la dispariţia Doinei Cornea

  Astăzi, 4 mai, se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a Doinei Cornea, căreia i-a fost dedicată antologia "Puterea fragilităţii". Volumul va fi lansat joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor vorbi Gabriel Liiceanu, Cristian Preda şi Ioan Stanomir.

 • Adevărul Live. 16 scriitori români contemporani care merită citiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live. 16 scriitori români contemporani care merită citiţi

  Scriitoarea Andreea Răsuceanu, coordonatoarea antologiei  „16 prozatori de azi.lit“, împreună cu scriitorii Bogdan Răileanu şi Sebastian Sifft, publicaţi în volum, au vorbit, la Adevărul Live de la ora 13.00, despre cartea apărută la editura Humanitas, despre piaţa de carte românească şi care mai sunt noutăţile în literatura „de azi“.

 • Scriitorul şi jurnalistul american John Freeman: „Ca editor, am descoperit că femeile ies în faţă mai puţin decât bărbaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul şi jurnalistul american John Freeman: „Ca editor, am descoperit că femeile ies în faţă mai puţin decât bărbaţii“

  John Freeman, editorul antologiei „Freeman's” şi autorul volumului de poeme „Hărţi”, povesteşte, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, despre criteriile de selecţie a autorilor într-o antologie, subliniind că femeile trebuie încurajate să publice, pentru că au de depăşit obstacolele unei societăţi misogine.

 • Mică antologie de „lucruri trăsnite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mică antologie de „lucruri trăsnite“

  Dacă n-am trăi mereu sub hărţuiala lor malefică, personajele publice ale patriei ar fi un spectaculos material didactic pentru orice curs despre limbă, logică şi psihologie. Lăsăm la o parte bunele maniere, cultura minimală, modestia, simţul valorilor, conştiinţa datoriei, corectitudinea şi alte asemenea mărunţişuri, irelevante pentru un CV eficient...

 • BOOKFEST „Bucureştiul meu“, iubit, detestat sau condamnat VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BOOKFEST „Bucureştiul meu“, iubit, detestat sau condamnat VIDEO

  Duminică, de la ora 14.00, la Bookfest, a fost lansat volumul colectiv „Bucureştiul meu“, coodonat de Gabriela Tabacu. Invitaţi la lansarea de la Bookfest au fost, alături de coordonatoare, Dan C. Mihăilescu, Ioana Pârvulescu, Tatiana Niculescu Bran, Radu Paraschivescu.

 • „Vino cu mine” în lumea lui Dan Sociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vino cu mine” în lumea lui Dan Sociu

  Antologia de poeme „Vino cu mine ştiu exact unde mergem”, semnată de Dan Sociu, unul dintre cei mai premiaţi poeţi contemporani români, a apărut la editura Polirom, în ediţie cartonată, cu ilustraţii semnate de artistul vizual Felix Aftene.

 • Scriitorii îşi amintesc despre „casele vieţii“ lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorii îşi amintesc despre „casele vieţii“ lor

  Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu şi Dan C. Mihăilescu sunt printre cei care povestesc despre locuinţele unde şi-au petrecut ani esenţiali din viaţă, în volumul „Casele vieţilor noastre“.

 • Antologia „Casele vieţilor noastre“, lansată la Humanitas
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antologia „Casele vieţilor noastre“, lansată la Humanitas

  Miercuri, 11 iunie, de la ora 19. 00, la Librăria Humanitas din Fundul Curţii va avea loc lansarea antologiei „Casele vieţilor noastre“. Printre autorii textelor se numără: Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Radu Paraschivescu, Dan C. Mihăilescu, Barbu Cioculescu şi Horia-Roman Patapievici. În cadrul evenimentului se va organiza şi o sesiune de autografe.

 • Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune proze scurte ale anilor 2000, strânse într-un volum

  „Best of: proza scurtă a anilor 2000“, volumul lansat de Marius Chivu la Târgul de Carte Gaudeamus (20-24 noiembrie), reuneşte 40 de texte scrise de 23 de autori contemporani, aducând proza scurtă în lumina reflectoarelor. Volumul este editat de Polirom.

 • Raymond Chandler se întoarce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raymond Chandler se întoarce

  Antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, va apărea anul acesta la Editura Nemira, care îi dedică o serie de autor celui care l-a adus în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe.

Modifică Setările