Stiri despre andrew solomon

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Andrew Solomon, scriitor: „Mi-e frică de populism ieftin. Am votat împotriva Brexit-ului şi împotriva lui Trump şi am pierdut de două ori”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Andrew Solomon, scriitor: „Mi-e frică de populism ieftin. Am votat împotriva Brexit-ului şi împotriva lui Trump şi am pierdut de două ori”

  Scriitorul Andrew Solomon, celebru pentru volumul „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei”, vorbeşte, într-un interviu pentru „Adevărul”, despre importanţa călătoriilor şi despre cum este să fii cetăţean a două naţiuni în care interesele cetăţenilor par să cadă în plan secund. A votat împotriva Brexitului şi împotriva lui  Trump, dar „a pierdut de două ori“, deşi a încercat să sancţioneze bigotismul şi prostia electoratului.

 • FRAGMENT „Undeva, departe”, de Andrew Solomon. „Depresia este o retragere spre interior, iar călătoria este o deschidere spre exterior”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Undeva, departe”, de Andrew Solomon. „Depresia este o retragere spre interior, iar călătoria este o deschidere spre exterior”

  Joi, de la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona, va avea loc un dialog prin Skype cu scriitorul american Andrew Solomon, despre volumul „Undeva, departe. Călătoria pe meleagurile schimbării: şase continente şi un sfert de veac”, apărut recent la editura Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu. La eveniment vor vorbi Corina Şuteu, Radu Paraschivescu, Sabina Fati şi Elena Lăsconi. „Adevărul” prezintă un fragment din cartea lui Solomon.

 • Un demon care aşteaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un demon care aşteaptă

  „Demonul akediei“ sau „demonul amiezii“ este cel despre care se spune că îi atacă pe călugări şi pe pustnici la orele mijlocii ale zilei, storcându-le energia, încercând să-i deturneze de la scopurile lor şi aducându-le o stare de melancolie. Un înţeles similar îl dă expresiei şi scriitorul american Andrew Solomon, în volumul „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei“, doar că în acest caz este vorba despre un cu totul alt demon.

 • Scriitorul Andrew Solomon, despre ţara din care au fugit bunicii săi: „Gay, evreu, bolnav mintal şi susţinător al romilor în România”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Andrew Solomon, despre ţara din care au fugit bunicii săi: „Gay, evreu, bolnav mintal şi susţinător al romilor în România”

  Scriitorul american Andrew Solomon, autorul bestsellerului „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei“, a scris în revista „New Yorker“ un editorial despre România, inspirat de recenta vizită făcută în ţara noastră, în luna iunie. La acel moment, scriitorul anunţa pe pagina sa oficială de Facebook că i-ar fi fost anulată o conferinţă pe care trebuia să o susţină la Bucureşti, din cauza temei pe care dorea să o abordeze, respectiv identitatea gay.

 • Scriitorul Andrew Solomon: „A fost o agonie să scriu despre depresie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Andrew Solomon: „A fost o agonie să scriu despre depresie“

  Scriitorul american Andrew Solomon, autorul bestsellerului internaţional „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei“, aflat pe lista finaliştilor pentru Premiul Pulitzer, spune că experienţa propriei depresii a fost atât dureroasă, cât şi hrănitoare: l-a făcut să îşi accepte propria identitate de gay.

 • Conferinţa lui Andrew Solomon despre identitatea gay s-a ţinut la UNATC, şi nu la BCU, cum era stabilit la început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţa lui Andrew Solomon despre identitatea gay s-a ţinut la UNATC, şi nu la BCU, cum era stabilit la început

  O conferinţă ţinută de scriitorul american Andrew Solomon urma să aibă loc la sediul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, din cauza temei abordate de autor – identitatea gay. BCU oferise numai un acord informal pentru eveniment, iar refuzul ulterior al reprezentanţilor instituţiei nu a fost urmat de nicio explicaţie.

 • De ce nu a ţinut scriitorul Andrew Solomon conferinţa de la Bucureşti la Biblioteca Centrală Universitară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu a ţinut scriitorul Andrew Solomon conferinţa de la Bucureşti la Biblioteca Centrală Universitară

  Asociaţia ACCEPT a precizat, luni, că Biblioteca Centrală Universitară (BCU) din Bucureşti a oferit un acord informal şi instrucţiuni privind realizarea formalităţilor pentru ca prelegerea scriitorului Andrew Solomon să se desfăşoare în sediul instituţiei, dar nu a mai pus în aplicare această promisiune după îndeplinirea formalităţilor, potrivit Mediafax. Reprezentanţii BCU neagă aceste acuzaţii şi susţin că „a fost doar o discuţie”.

 • Biblioteca Universitară Anticonstituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblioteca Universitară Anticonstituţională

  Bibioteca Centrală Universitară a împiedicat susţinerea pe 14 iunie de către Andrew Solomon a unei conferinţe cu tema "Despre iubire, cu orice preţ: sexualităţi şi identităţi în secolul  21". Responsabilă de acest act neconstituţional de cenzură ar fi directoarea interimară Voichiţa Dragomir.

 • Totul despre depresie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Totul despre depresie

  La Librăria Humanitas Cişmigiu e organizată miercuri, 2 aprilie, de la ora 19.30, o discuţie cu Mircea Cărtărescu, Corina Şuteu, Vlad Stroescu şi Lidia Bodea despre cartea lui Andrew Solomon, „Demonul amiezii. O anatomie a depresiei”, volum finalist la Premiul Pulitzer, câştigător al National Book Awards şi inclus în lista The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

Modifică Setările