Apocalipsa climatică, discursurile Gretei Thunberg şi abuzul asupra copiilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Sunt o persoană rea dacă cred că copiii nu ar trebui folosiţi pe post de pioni politici, aşa cum se întâmplă cu Greta Thunberg?”, se întreba deunăzi Ian Miles Cheong, editor la platforma Human Events.

Pe platforma de stânga Daily Beast, Greta Thunberg este prezentată în felul următor:

“Însă mulţumită diagnosticării formale a sindromului Asperger coroborat cu autism funcţional şi cu sindromul obsesiv compusiv, adolescenta suedeză în vârstă de 16 ani a devenit la propriu purtătoarea de imagine a unei generaţii care va trebui să se confrunte cu distrugerea planetei. O dată ce a început să urmeze un tratament multifaţetat, Thunberg a reuşit să-şi canalizeze anxietatea spre ceva care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi: sănătatea planetei şi ştiinţa din spatele avertismentelor apocaliptice cu privire la deteriorarea ei.

În octombrie 2018, Thunberg a început să aibă coşmaruri anxioase în fiecare noapte, la ora 3 a.m., dar, spre deosebire de cele mai vechi, acestea nu erau despre ea. Coşmarurile care se repetau erau despre impactul încălzirii globale asupra planetei, conform cărţii „Scenes From the Heart”, pe care a scris-o împreună cu părinţii şi cu sora ei Beta, care suferă la rândul ei de o serie de probleme emoţionale foarte asemănătoare.

De această dată, în loc să urle singură în dormitor aşa cum făcea înainte de tratament, a hotărât că anxietatea ei în ceea ce priveşte clima trebuie să devină anxietatea tuturor celorlalţi oameni. Unul dintre aspectele diagnosticului ei foarte complicat este obsesia. Familia ei spune că fata pur şi simplu nu poate să renunţe la ideea că planeta arde şi că ar exista multe dovezi ştiinţifice care să demonstreze acest lucru.”

Aşadar, aflăm că o fată care suferă de un complex de tulburări mentale, cu fixaţii obsesionale, a ajuns să creadă – în mod greşit – că apocalipsa ne pândeşte după colţ. Şi în loc să o ajute şi să-i alunge temerile, şi să îi orienteze atenţia spre alte preocupări benefice pentru sănătatea ei, adulţii din viaţa ei i-au încurajat şi îi încurajează, în mod conştient, paranoia. Iar acum o parte a mass-media exploatează, fără scrupule, anxietăţile şi obsesiile acestei fete, sperând să răspândească şi mai multă anxietate, şi mai multă teamă în rândul publicului larg. Altfel spus, produce frică prin frică.

Oare acesta este „activism” şi jurnalism? Sau este, pur şi simplu, un abuz la adresa unui copil foarte vulnerabil?

Personal, sunt de acord să spui: „copacii sunt buni, şi nu ar trebui să ne dorim să îi distrugem.” Însă profeţii apocalipsei climatice ne spun mereu: „în 10 ani toţi copacii vor fi morţi, şi toţi vă veţi sufoca”. Şi se folosesc de copii precum Greta pentru a-şi promova mesajul politic. Şi procedând asta nu fac decât să submineze validitatea primei părţi a mesajului; şi să stârnească o panică stupidă, pe spinarea unui copil căruia îi fac foarte mult rău. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite