Lipsa unuia sau a mai multor dinţi este una din cele mai neplăcute şi des întâlnite probleme stomatologice, ce creează nu doar disconfort la masticaţie şi dezavantaje estetice, ci afectează, pe termen lung, întreaga dantură, prin resorbţia osului alveolar în zonele respective.
Când ai nevoie de o soluţie de protezare, decizia pacienţilor pentru un anumit tip de implant poate fi greu de luat, fie din cauza timpului, a costurilor, fie din cauza eforturilor ce implică procedura de implantare. Chiar şi aşa, atunci când te-ai hotărât că este momentul să îţi pui un implant dentar, trebuie să cunoşti riscurile pentru a şti cum să le eviţi eficient. Iată cele mai comune complicaţii şi cum pot fi preîntâmpinate.
Una dintre cele mai frecvente şi, totodată, controversate probleme legate de tratamentul ortodontic, cu care toţi medicii specializaţi în ortodonţie se confruntă în tratamentul adulţilor, este extracţia dinţilor. În anumite situaţii, aceşti dinţi, deşi sănătoşi, trebuie eliminaţi pentru ca tratamentul ortodontic să aibă succes.
România, 2017: românii folosesc, în medie, puţin peste un tub de pastă de dinţi pe an; în medie, românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 10 ani; 80 la sută dintre români au probleme dentare, cariile fiind cea mai frecventă afecţiune; 30% dintre români nu mai au niciun dinte în gură; 50% din populaţia ţării au boală parodontală.
Cu toţii ştim cât de greu este să faci un copil să accepte lucruri pe care nu le înţelege sau care nu îi fac plăcere. Aşa se întâmplă şi cu mersul la stomatolog sau, mai grav, cu acceptarea unui tratament ortodontic. Aparatul dentar, deşi la modă, este greu de purtat, iar durata lungă a acestui tratament este descurajantă.