Sorin Paveliu

Medic

În multe domenii cu întindere naţională culegem astăzi ceea ce am semănat, o activitate mult îngreunată de sisteme informatice dezvoltate eronat şi de sub a căror tiranie nu putem scăpa. Exemplele sunt multiple, însă se pare că situaţia cea mai dramatică este în cazul sistemului informatic al sistemului de asigurări de sănătate.

Aflăm de la televizor despre lungul şir de decese de la Institutul Marius Nasta, fiind incriminată o bacterie de spital, multirezistentă, acinetobacter. Câteva precizări: cei care ajung să se infecteze sunt persoane debilitate sau care au necesitat multe zile de imobilizare la pat, iar numărul celor care supravieţuiesc este mai mic decât al celor care scapă cu viaţă după ce au fost infectaţi.

Este oficial. Liviu Dragnea şi-a asumat gogomănia cu vitamina D în toată splendoarea ei, aşa neşlefuită. Nu voi încerca să duc expunerea pe tărâmul medical, blogul adevărul.ro nefiind destinat medicilor, ci publicului larg. Subiectul meu este procedura şi viciile de logică sau, dacă vreţi, logica ipotetică şi ascunsă din spatele acestei propuneri. Deci să vedem ce nu este în regulă cu acest amendament la legea bugetului de stat.

Societatea Academică din România refuză să adopte poziţia unui înfrânt aprioric spunând „am putea schimba ceva, dar este prea greu“. De doi ani, SAR solicită în instanţă desecretizarea acelor informări ale SRI care arată, cu subiect şi predicat, care sunt cei care se fac vinovaţi de complicitate prin inacţiune de moartea a sute şi mii de români, în fiecare an. Cei care au ascuns realitatea au fost mai răi decât cancerul!

Vezi mai multe