Sorin Paveliu

Medic

Obiectivele declarate ale programelor naţionale sunt prevenirea şi tratarea unor boli cu consecinţe grave asupra stării de sănătate a populaţiei. Aceasta este poleiala. Realitatea care nu putea fi spusă, era ca statul a încercat să asigure securizarea banilor pentru tratarea pacienţilor cu boli grave sau cu impact major chiar şi atunci când spitalele de stat se află, din punct de vedere financiar, cu un picior în groapă.

În sănătate multe reguli nu sunt respectate, dar există şi reguli care trebuie sancţionate de urgenţă prin intervenţia Ministerului Sănătăţii. Sunt capcane create fără rea intenţie, dar care fac ulterior victime. Costurile medicale generate de tratamentul şi transferul arilor arşi pot reprezenta o astfel de capcană.

Este o tragedie să te duci la spital pentru a-ţi prelungi viaţa şi să iei foc pe masa de operaţie. Cineva poartă vina şi va fi făcut responsabil. S-au conturat tabere, ale acuzatorilor vehemenţi şi ale apărătorilor până la absurd (inclusiv invocând aprinderea accidentală ca urmare a gazului metan eliminat de pacientă, mai pe româneşte a unei băşini).

Dacă politica ar fi un joc de poker, numirea lui Ludovic Orban ca premier al unui guvern minoritar, este o primă şi unica mână, în care PNL mizează ”all in”. Un eventual eşec face că partidul Brătienilor să o ia subit pe urma PNŢ-CD.

Vezi mai multe