Sorin Paveliu

Medic

Toate sursele media au preluat informaţia legată de evidenţierea unui focar de Covid-19 la fabrica de frigidere din Găeşti, în orice caz, mult mai sec decât cea legată de îmbolnăvirea lui Bendeac. Necunoscutele acestui aparent fapt divers trebuie elucidate cu celeritate deoarece concluziile pot pune sub semnul întrebării corectitudinea măsurilor luate până în prezent şi cele care se impun în viitorul apropiat.

Pe 14 mai vom fi ieşit din starea de urgenţă declarată de Preşedintele Iohannis. Ca să fie clar, şi eu i-aş fi recomandat să ia această decizie. Însă nu aşa! În discursul său informativ a mutat întreaga răspundere pe umerii premierului Orban, ca şi cum până în 14 a fost treaba preşedintelui iar după, când lucrurile sunt mult mai grave, treaba premierului, că aşa prevede legea. Total eronat!

Lucrurile sunt deja de notorietate, care mai de care se găseşte să acuze medicii de dezertare ”de pe front”. Mai nou, presa dezbate cu frenezie ipoteza că premierul Ludovic Orban oscilează între a lăsa fără drept de liberă practică respectivii medici şi prelungirea perioadei de preaviz la 90 de zile. O atitudine de funcţionar tip “Gigi Duru’”, nici de cum una de fermitate în încercarea de rezolvare a unei stări de fapt.

Nu am auzit încă de cineva care să se plângă de duritatea decretelor militare emise de guvern. Am văzut însă din plin persoane care ignoră aceste recomandări, căci o recomandare fără sancţiune este o provocare a bunului simţ. Lipsa de fermitate şi insuficienta explicare a raţiunilor care stau în spatele ”recomandărilor”, politica paşilor mărunţi este ceea ce mă face să mă simt panicat.

Ceea ce era de aşteptat se întâmplă sub ochii noştri. Numărul de cazuri documentate de infecţie cu coronavirus creşte exponenţial iar dacă la primele cazuri era isterie, acum, la 18 cazuri într-o singură zi parcă nimeni nu se mai miră.

Vezi mai multe