Ramona Strugariu

Membră a Parlamentului European

Acum 29 de ani, la Revoluţie, trăiam într-un orăşel de provincie, într-un apartament cu caloriferele vopsite în verde. Asta îmi vine în minte prima dată despre locul în care am crescut: ziua în care mama a vopsit caloriferele, pentru că nu mai suporta verdele acela urât, cu iz de mucegai.

Nu ţi-am scris de multă vreme. Nu am făcut-o pentru că ne-am despărţit în grabă, fără prea multe cuvinte, atunci când am plecat într-o ţară în care sufletul care doarme acum lângă mine avea o şansă la viaţă. Te-am urât un pic atunci, pentru că nu mi-am dorit să plec. Dar am făcut o alegere, pentru el.

De ce a fost o zi extrem de importantă pentru România ziua în care s-a votat în Parlamentul European o rezoluţie cu privire la statul de drept, concomitent cu publicarea unui raport MCV extrem de critic şi de ultimativ. La rece:

Am obosit. Au trecut atâţia ani. Vine o vreme când te întrebi „cine naiba sunt eu“. Au fost atâtea nopţi de furie şi atâtea zile alergate nici eu nu ştiu prea bine încotro. Au fost atâtea dimineţi în care m-am trezit cu capul în zeci de direcţii diferite şi nu îmi dau seama dacă cele cărora le-am acordat prioritate au fost alegerile corecte.

Modifică Setările