Ciprian Rusen

Blogger şi autor

Începând cu 13 iunie 2014, s-a schimbat legea privind drepturile consumatorilor, prin intermediul ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014. Pentru a înţelege mai bine cum ne protejează atunci când facem cumpărături online, l-am invitat la o discuţie pe domnul Bogdan Manolea.

După ani de zile în care am fost client fidel al PC Garage, am avut neplăcuta surpriză de a afla că această companie nu respectă dreptul clienţilor de a returna produsele cumpărate, atunci când acestea funcţionează într-un mod nesatisfăcător. Iată ce vi se poate întâmpla în interacţiunea cu PC Garage şi ce puteţi face pentru a vă apăra drepturile când vă aflaţi într-o situaţie similară.

Am citit foarte recent un studiu despre Big & Open Data realizat la nivelul Uniunii Europene, ce a inclus şi România în statisticile prezentate. Citind-ul, am realizat ce impact uriaş ar avea adoptarea acestor trenduri la nivelul societăţii româneşti şi asupra democraţiei originale în care trăim. Ce ar putea face Big & Open Data pentru noi ca societate, pentru statul român şi pentru economie?

Pe 6 şi 7 noiembrie a avut loc în Bucureşti, la Willbrook Platinum Business & Convention Center, unul din cele mai importante evenimente IT locale – Microsoft Summit 2013. Au fost mulţi speakeri, foarte mulţi participanţi dar şi discuţii de calitate. Am participat în ambele zile, la cât de multe sesiuni a fost posibil şi, la final, vreau să împărtăşesc câteva observaţii, plus ştiri interesante.

Foarte mulţi oameni din cercul meu de cunoştinţe şi prieteni vor participa la Microsoft Summit 2013, eveniment ce va avea loc pe 6-7 Noiembrie, în Bucureşti. Pentru mine, alături de How To Web 2013, este unul din cele mai interesante evenimente IT ale toamnei bucureştene. Dacă nu aţi auzit de eveniment, iată câteva detalii interesante despre agendă şi invitaţii care vor participa.