Andrei Vornicu

Jurnalist cultural

Din ce în ce mai prezentă pe agenda zilnică, tematica minorităţilor şi, în special, cea a minorităţilor etnice, a devenit subiect de dezbatere în mass media, pe reţelele de socializare, în literatură şi film şi, nu în ultimul rând, în teatru, poate forma de artă cea mai deschisă polemicii sociale în general.

Scriitorul Attila Bartis s-a aflat la Târgu Mureş pentru vernisajul expoziţiei personale de fotografie la Palatul Culturii, intitulată „Pe insule“, şi a acceptat invitaţia Asociaţiei Podium de a participa la o întâlnire cu elevi de liceu, în timpul orelor de literatură maghiară, în cadrul proiectului „Scriitori la şcoală”.

Deşi se număra deja printre cei mai apreciaţi şi mai cunoscuţi actori de teatru şi film din România, rolul Relu din cele două sezoane ale serialului „Umbre” produs de HBO l-au făcut pe Şerban Pavlu un star, atitudinea personajului a devenit imitată, iar multe dintre replici, preluate.

Ştiam de mult că una dintre politicile de stat ale guvernelor noastre prolifice în ale aberaţiilor este exterminarea culturii, dar era cât pe ce să cred că ferocitatea demersului a fost încetinită de apetitul pentru a gâtui, mai nou, justiţia şi alte asemenea „fleacuri“.

Vezi mai multe