Academia De Bani

Educaţie financiară

Auzim din ce în ce mai des oameni vorbind în jurul nostru despre economii/investiţii în fonduri deschise de investiţii, respectiv că este mai avantajos să ţii banii aşa şi că îţi poate aduce sume frumoase. Am decis să intrăm mai adânc în acest subiect şi să vedem care sunt avantajele cele mai importante pe care le poate aduce economisirea în fonduri deschise de investiţii.

„Cum ar fi mai bine să economisesc: într-un depozit bancar sau într-un fond de investiţii?“. Răspunsul este că depinde. Dacă vreţi, este ca întrebarea „Cum se spune corect, geantă sau jantă?“, la care răspunsul ar fi „La ce?“.

Auzim frecvent despre fonduri de investiţii, dar mulţi dintre noi nu ştim prea bine ce înseamnă acestea. Poate părea curios, dar fondurile deschise de investiţii, disponibile pe piaţa românească, sunt dintre cele mai simple fonduri cunoscute astăzi în lume. Ele nu sunt deloc sofisticate, sunt produse financiare de bază şi pot reprezenta o alternativă la depozitele bancare, la asigurările de viaţă sau alte produse care ne sunt mai la îndemână.

Vă prezentăm astăzi o modalitate de economisire prin care banii copilului pot fi puşi deoparte într-o puşculiţă mai specială, care pe lângă acumularea unui capital oferă şi unele servicii de asigurare. Sau invers: o asigurare destinată copiilor care, în plus, oferă avantajul acumulării unui capital ce va fi util peste câţiva ani.