VIDEO Mesajul pe care îl lasă omenirii astronauţii de pe Staţia Spaţială în imagini adunate în peste un deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Continentele se mai observă noaptea doar după luminile oraşelor. FOTO Captură/Adevărul
Continentele se mai observă noaptea doar după luminile oraşelor. FOTO Captură/Adevărul

Un deceniu este destul de lung aici, pe Pământ. În ultimul, Terra a trecut prin tot felul de ipotetice apocalipse, prin conflicte militare şi printr-o criză financiară. Dar cum a fost acest deceniu în spaţiu?

Un producător italian de film a adunat poze şi filme pe care le-au capturat astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională şi le-a combinat într-un videoclip de două minute, notează „PetaPixel“. Singurul protagonist principal al filmului lui Giacomo Sardelli este Pământul. De la Sud la Nord, de la răsărit până în noapte, astronauţii care au locuit pe Staţia Spaţială în ultimii 11 ani au avut parte de imagini spectaculoase cu planeta.

Proiectul italianului se numeşte „Further Up Yonder“. Pe lângă materialele foto şi video, Sardelli a inclus şi o coloană sonoră creată din muzică şi mesaje înregistrate de astronauţi. Mesajului autorului pentru toţi cei care visează ca într-o zi să părăsească Pământul şi să se aventureze în spaţiu este acela că trebuie să renunţe la conceptul de graniţe, trebuie să fie mai deschişi.

Imaginile şi mesajele audio au fost obţinute de la NASA şi editate apoi în Adobe Photoshop. Agenţia Spaţială Americană are câteva milioane de poze, bază de date pe care a început s-o compună odată cu prima misiune către Mercur la începutul anilor '60. Fotografiile trimise de Staţia Spaţială zilnic sunt înregistrate şi apoi făcute publice.

În procesarea filmului, Sardelli a folosit şi Adobe Premiere CS6 şi rezultatul a fost generat la diverse rezoluţii, cea pentru Internet fiind de 1.280x720 pixeli. Proiectul „Further Up Yonder“ are şi pagină de Facebook. Pentru cei interesaţi de acest videoclip la o rezoluţie mai mare, acesta poate fi descărcat de pe blogul lui Sardelli.

Înaintea cronologiei realizate de Sardelli, şi NASA a publicat un videoclip în care Pământul a fost surprins noaptea de un satelit meteo. Suomi, după cum este denumit acesta, pluteşte deasupra Terrei la 800 de kilometri altitudine şi monitorizează fenomenele terestre, din oceane şi atmosferă, de la temperatură la umiditate. Iar compania Google a preluat imaginile imortalizate de Suomi şi le-a integrat în Google Maps

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite