Cât costă o înmormântare în spaţiu? Un fost inginer NASA are un proiect prin care să-ţi pui pe orbită rudele decedate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu 2.000 de dolari cenuşa-ţi poate ajunge pe lângă Hubble. FOTO Wikimedia Commons
Cu 2.000 de dolari cenuşa-ţi poate ajunge pe lângă Hubble. FOTO Wikimedia Commons

Un fost inginer NASA a lansat un serviciu funerar pentru spaţiu. El îşi denumeşte programul Elysium Space şi pentru o anumită sumă de bani poţi să ai cenuşa ta printre stele, sateliţi, planete şi alte corpuri care se regăsesc dincolo de atmosfera Pământului.

În Biblie se menţionează că omul e făcut din pământ şi în pământ se întoarce, dar se prea poate ca Thomas Civeit să privească puţin altfel lucrurile. El a fondat Elysium Space prin care vrea ca cenuşa rudelor tale decedate să ajungă în spaţiu. Nu este o chestiune de odihnă mai bună în spaţiu, ci este un mod mai frumos de a onora viaţa, se arată pe site-ul oficial al proiectului.

Primul „dric“ spaţial va decola anul viitor, cel puţin aceasta este estimarea, şi un loc la bordul acestuia costă 1.990 de dolari. Odată plătiţi aceşti bani, clienţii primesc o cutie de metal în care vor depozita cenuşa celor dragi şi pot asista la decolarea navetei, dacă doresc. După ce a ajuns cenuşa în spaţiu, poţi monitoriza pe unde a ajuns bunicul sau vreo mătuşă printr-o aplicaţie pentru smartphone. Deocamdată este disponibilă doar pentru Android, dar până anul viitor va veni şi una pentru iPhone.

Nu este primul serviciu de acest fel, mai există Celestis cu aceleaşi tip de ofertă şi face asta de peste 10 ani, numai că preţul este de aproape 5.000 de dolari. Civeit consideră că experienţa sa la NASA îl va ajuta să reducă tariful spre acei 2.000 de dolari. Şi pentru 995 de dolari poţi contracta doar un zbor până dincolo de atmosferă şi o întoarcere pe Pământ. Sunt puţine motivele pentru care ai vrea să plimbi cenuşa bunicului până în spaţiu, dar Elysium Space găseşte că este o afacere bună.

Până acum, acest tip de serviciu funerar a atras vedetă, printre care astronautul Gordon Cooper sau Gene Roddenberry, creatorul „Star Trek“, dar Civeit susţine că această activitate va ajunge să fie de interes şi pentru ceilalţi oameni.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

image
Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite