"Ubuntu nu este pentru elite, ci pentru mase". Mesajul dur al directorului Canonical pentru comunitatea Linux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ubuntu a ajuns şi pe telefoane şi noua strategie a Canonical a deranjat comunitatea FOTO Adevărul
Ubuntu a ajuns şi pe telefoane şi noua strategie a Canonical a deranjat comunitatea FOTO Adevărul

Ubuntu nu este un sistem de operare pentru elite, ci unul pentru mase, potrivit fondatorului Canonical, firma producătorare a sistemului bazat pe Linux. Declaraţia vine ca o reacţie la criticile primite de companie cu privire la noua strategie Ubuntu, potrivit PCPro.

Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, i-a numit "proşti" pe cei care spun că sistemele de operare Linux trebuie să fie dificile.

“Nu am niciun interes faţă de o mulţime de oameni care vrea să fie diferită. «Linux trebuie să fie greu pentru a fi exclusiv» este cea mai proastă chestie pe care o persoană inteligentă ar putea-o spune”, a scris Shuttleworth pe blog.

Acesta mai spune că vrea să profite de “ocazia unică în viaţă” pe care dispozitivele mobile o oferă dezvoltării Linux şi care ar putea să facă din sistemul de operare “un lider printre platformele destinate utilizatorilor obişnuiţi dar şi întreprinderilor”. De curând, Canonical a lansat o versiune de Ubunte destinată dispozitivelor mobile.

Shuttleworth le-a contrazis pe persoanele care susţin că cei de la Canonical au mai multă putere de decizie în privinţa direcţiei Ubuntu decât restul comunităţii. Acesta a spus că sugestiile sunt luate  în considerare, dar asta nu înseamnă că vor fi luate în practică.

“Contribuţia Canonical este imensă”, scrie fonatorul companiei pe blog specificând că “jumătate din timp nici măcar eu nu primesc ce vreau, foarte mulţi oameni lucrează din greu şi dau ce-i mai bun – rezultatul este Ubuntu”.

Mark Shuttleworth a recunscut că interfaţa Unity i-a făcut pe unii fani Linux să dispreţuiască munca Canonical însă a zis că munca de dezvoltare a acesteia va continua pentru a face din Ubuntu un competitor serios pentru Android, Chrome, Windows şi Apple. “Acest lucru este mai important decât satisfacerea nevoilor celor care nu ne împărtăşesc viziunea asupra unui sistem de software deschis”, a mai spus acesta,

Mesajul către cei nemulţumiţi este unul scurt: “dacă nu sunteţi mulţumiţi de Ubuntu, treceţi mai departe”.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite