Cum crede Google că ţi se va schimba telefonul în următorii cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BlackBerry Priv este un smartphone interesant al anului 2015.
BlackBerry Priv este un smartphone interesant al anului 2015.

Google controlează acum cel mai popular sistem de operare mobil. Crede, totodată, că ştie cum se va schimba smartphone-ul în următorii cinci ani.

Google are flexibilitatea de a modela viitorul smartphone după cum doreşte, dat fiind că deţine Play Store, cel mai important magazin cu aplicaţii pentru Android. Şi fără acceptul Google n-ai acces, ca producător, la Play Store, iar Android fără aplicaţii este o platformă tristă. Tocmai de aceea Aparna Chennapragad, unul dintre directorii Google, a vorbit de curând despre cum se va schimba acest dispozitiv

Aceasta s-a concentrat destul de mult pe puterea pe care o vor avea asistenţii virtuali, ceea ce era destul de previzibil dat fiind că Google lucrează de câţiva ani la Now. Ea susţine că vrem ca informaţiile să ne găsească pe noi, nu doar să le găsim noi pe ele. Astfel, Google are Now, Apple are Siri, Microsoft are Cortana, Facebook are M (care e un mix între asistent uman şi computer).

„Ceea ce eu numesc raţia de la wow-la-WTF trebuie să fie mai mare. Dacă primeşti răspunsul greşit când cauţi Donald Trump pe Google, în sensul în care primeşti al doilea articol ca importanţă, nu e o mare tragedie. Dar dacă eşti informat că zborul îţi întârzie, fără ca asta să se întâmple în realitate…WTF, nu?”, a mai explicat directorul Google.

image

David Marcus, fost director PayPal, crede că nu e nimic ciudat ca astfel de asistenţi să aibă acces la multe date despre tine, căci utilitatea e imensă. Din punctul său de vedere, totul poate deveni ciudat dacă o companie primeşte multă informaţie, fără a oferi ceva în schimb. Chennapragda are o altă perspectivă şi e de părere că pentru utilizator e foarte important să deţină controlul tot timpul, iar orice abatere de la acest principiu l-ar face să se simtă ciudat.

În ceea ce priveşte următoarele generaţii de aplicaţii, directorul Google a dat ca exemplu Spotify. Utilizatorului nu îi pasă dacă e o aplicaţie, o pagină web sau un widget într-o altă aplicaţie, atât timp cât are funcţionalitatea dorită: music player. Această viziune e discordantă în raport cu planurile Facebook pentru Messenger, care vrea să înlocuiască numărul mare de aplicaţii cu asistentul virtual M, presupunând că el poate să le facă pe toate.

Ea a mai spus că asemenea, harware-ul smartphone-ului modern e încă un factor care limitează mult, iar autonomia poate fi o problemă. Dacă nu mai ai energie în dispozitiv, degeaba e capabil să furnizeze tot felul de date.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite