Ce poţi afla la cea mai mare conferinţă de securitate cibernetică din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 10 şi 11 noiembrie, în Bucureşti se va desfăşura a şaptea ediţie a conferinţei DefCamp. A ajuns cea mai mare din regiunea aceasta de Europa, iar anul acesta va avea peste 1.000 de participanţi şi specialişti care abordează diverse teme de securitate cibernetică.

La DefCamp#7 vor ajunge în Bucureşti experţi în securitate cibernetică din Romania, Germania, Rusia, Franţa, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii şi Israel. De asemenea, vor participa reprezentanţi din peste 100 de companii din domenii diverse, pentru care securitatea este vitală: sectorul public, financiar, telecom, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare cloud.

Vor fi câteva prezentări susţinute pe actualele teme din domeniu. Lista completă e pe site-ul evenimentului, iar printre temele importante sunt oraşele inteligente, dispozitivele mobile şi reţelele sociale. Amihai Neiderman, Head of Research la Equus, care va vorbi despre cum a reuşit să acceseze reţeaua publică de WiFi din Tel Aviv. Raul Alvarez, Senior Security Researcher la Fortinet, va vorbi despre analiza pe un virus ransomware, cea mai mare ameninţare pentru utilizatorii casnici în ultimii ani. Dave Chronister, Managing Partner la Parameter Security, va discuta despre social engineering, prin care oamenii sunt păcăliţi să divulge date importante.

Participanţii vor putea experimenta atacarea sistemelor informatice într-un mediu controlat, în cadrul concursurilor pregătite de organizatori. Astfel, Hacking Village este o zonă special amenajată, în care vor fi implementate diverse scenarii întâlnite în viaţa reală. DefCamp Capture the Flag, IoT Village, Hack the Bank, Target John, Startup Corner, Wifi Pwned Board, Critical Infrastructure Attack, App2Own, Ariadne's Thread sunt competiţiile la care se vor putea întrece participanţii, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştintele în domeniu, dar şi pentru a înţelege importanţa securizării sistemelor informatice.

Nu în ultimul rând, va fi şi finala DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai importantă competiţie de white hacking din Europa Centrală şi de Est. La ediţia precedentă, încă din etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de ţări, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu premii în bani, gadgeturi sau hardware. Anul acesta, în etapa finală, sunt aşteptate în România echipe din 13 ţări.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite