Facebook promite că drona cu internet va fi disponibilă de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook anunţă testarea primului dispozitiv cu care plănuieşte să ofere acces la internet întregii lumi, o dronă care se foloseşte de energia solară pentru a sta în aer pe o perioadă de trei luni.

Vice-preşedintele de inginerie al companiei, Jay Parikh, a declarat, pentru The Wall Street Journal, că Facebook intenţionează să efectueze un test de zbor al dronei, vara aceasta.

O versiune mai mică a dispozitivului, care măsoară numai cât o zecime din varianta originală, a fost testată deja, luna aceasta.Testul de zbor programat reprezintă o premieră, întrucât drona, denumită Aquila, nu a mai fost ridicată de la sol până acum.

Aquila cântăreşte mai puţin decât o maşină

Aquila are o anvergură a aripilor similară cu cea a unui avion Boeing 767, însă este construită din materiale uşoare, cântărind mai puţin decât un autoturism, lucru care îi va permite să rămână în zbor pentru cât mai mult timp, numai cu ajutorul energiei solare.

Scopul principal al dronei este acela de a transmite internet cu ajutorul razelor laser, însă importantă este şi menţinerea comunicaţiilor între drone deasupra regiunilor mai mari.

Mark Zuckerberg, mulţumit de progresul înregistrat

Pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg declară că, împreună cu Laboratorul de Conectivitate al Facebook şi diferiţi operatori, au înregistrat un real progres în ultimul an, asigurând accesul la internet mobil pentru aproximativ 3 milioane de oameni.

Deocamdată nu se ştie când dispozitivul va fi disponibil pentru comercializare, însă compania speră construiască o flotă de 1,000 de astfel de drone, pentru a asigura internetul peste tot în lume.

Totuşi, directorii Facebook au anunţat că proiectul nu va putea fi finalizat curând, deoarece compania trebuie să asigure siguranţa dronelor, şi, în acelaşi timp, să definitiveze relaţiile cu operatorii de zbor.

Compania Google, de asemenea, lucrează la un proiect numit Google Loon, ce promite accesul la internet cât mai multor oameni, însă acesta se află, încă, la stadiul de prototip.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite