Adelina Gavrilă, locul cinci în finală la triplusalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Şimon
Lidia Şimon

Atleta Adelina Gavrilă s-a clasat pe locul cinci în finala probei de triplusalt, la Campionatele Europene de la Barcelona.

Gavrilă a debutat excelent în finala de sâmbătă seara, prima săritură măsurând 14.24 metri şi propulsând-o direct pe locul secund. A doua încercare a fost şi mai bună, 14.33 metri, iar următoarea de 14.18 metri. După seria a treia a săriturilor, sportiva română a ajuns pe locul cinci. A patra încercare a Adelinei Gavrilă a fost de 14.15 metri. Penultima săritură a româncei a măsurat 14.07 metri, iar ultima (14.15 metri) a punctat finalul concursului pentru atleta tricoloră, pe locul cinci.

Medalia de aur în proba de triplusalt a revenit sportivei ucrainiene Olha Saladuha (14.81 metri).

Delegaţia României are în palmares două medalii de argint, prin Nicoleta Grasu la aruncarea discului şi Marian Oprea, la triplusalt.

Marţi, în prima zi a CE de la Barcelona, Silviu Casandra s-a clasat pe locul 15 în finală, la 20 kilometri marş, iar Marius Ionescu pe locul 21 la 10.000 de metri.

Într-o altă finală, disputată vineri seara, Ancuţa Bobocel a încheiat pe locul 9 finala la 3000 de metri obstacole, în timp ce Bianca Perie a fost la un pas de podiumul european, la aruncarea ciocanului, încheind finala pe locul 4.

La 400 de metri garduri, Angela Moroşanu a încheiat finala, vineri, pe locul cinci, în timp ce sâmbătă, Lidia Şimon a terminat cursa de maraton pe poziţia a 12-a.

Ieri, Lidia Şimon a ocupat locul 12 în proba de maraton, cu timpul de două ore, 36 de minute şi 52 de secunde.

Cea de-a doua româncă participantă la proba de maraton, Daniela Cîrlan, a abandonat.

Proba a fost câştigată de Zivile Balciunaite, din Lituania, cu timpul de două ore, 31 de minute şi 14 secunde, urmată de Nailya Yulamanova (Rusia - 2.32:15) şi de Anna Incerti (Italia - 2.32:48).

Delegaţia României la CE de seniori, care se va încheia duminică, cuprinde 33 de sportivi, 21 fete şi 12 băieţi, care au ca obiectiv câştigarea a 1-2 medalii şi 4-5 calificări în finale. Obiectivul impus de FR Atletism a fost îndeplinit după primele trei zile de competiţie.

Românca s-a calificat direct, joi, în finala probei de triplusalt, reuşind cea mai bună performanţă a sa a sezonului. Ea a debutat cu o săritură excelentă, de 14.48 metri, peste baremul impus de calificare, astfel că şi-a luat "biletul" pentru finală în doar câteva minute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite