Cele mai „verzi“ companii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siveco România, una dintre cele mai mari companii de IT din ţară, este cea mai „verde“ societate prezentă pe piaţa noastră, potrivit Top 10 Green Business Index (GBI), realizat de asociaţia Green Revolution.

Deşi activitatea companiei este una dintre cele mai poluante, organizatorii spun că încurajează mersul pe bicicletă, colectează selectiv deşeurile şi reduce consumul energetic.

Primul top de „green business"

Pe locul al doilea s-a clasat Holcim România, iar pe locul al treilea, Danone PDPA. Pe poziţiile a patra şi a cincea s-au situat Coca-Cola HBC şi Rompetrol Rafinare.

Potrivit organizatorilor, GBI este primul top de „green business" realizat în ţara noastră şi reprezintă indicatorul responsabilităţii faţă de mediu din sectorul de afaceri românesc.

„GBI reprezintă un top al companiilor care dovedesc grijă faţă de mediu şi resurse naturale şi care investesc în soluţii şi tehnologii curate", se arată în raportul Green Business Index 2010.

„Într-o eră în care comunitatea europeană este preocupată din ce în ce mai mult de domeniul protecţiei mediului, de reducerea poluării, un pas foarte important este crearea unor companii verzi, care ţin cont de măsurile ecologice în desfăşurarea activităţilor ", a precizat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

Evaluarea companiilor a fost realizată în baza unui chestionar cu 146 de întrebări. Domeniile evaluate au fost: dezvoltarea durabilă, impactul asupra mediului, transportul, utilizarea resurselor în cadrul companiei, starea clădirilor din cadrul companiei, achiziţiile verzi şi deşeurile. La GBI au participat 180 de societăţi cu diverse domenii de activitate. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite