Cum îţi îmbunătăţeşti circulaţia periferică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum îţi îmbunătăţeşti circulaţia periferică
Cum îţi îmbunătăţeşti circulaţia periferică

E neplăcut să ai mereu mâinile şi picioarele reci. Ca să nu mai vorbim de disconfortul creat de amorţelile ce apar mai ales în sezonul rece. Există câteva remedii care îţi pot fi de folos.

Băi cu coada-calului în fiecare seară

În cazul în care suferi de circulaţie periferică deficitară indiferent de anotimp, specialiştii îţi recomandă băi calde cu infuzie de coada-calului. Aceste băi trebuie făcute în fiecare seară şi urmate de odihnă la pat. Tratamentul are rolul de a stimula circulaţia sângelui.

Se amestecă 50 g de plantă uscată de coada-calului cu 50 g de gălbenele, peste care se toarnă trei litri de apă fiartă. Aceste băi, repetate cu regularitate, îmbunătăţesc starea de sănătate a pereţilor vaselor sanguine şi aduc tensiunea arterială la valori normale. Practic, băile cu ceai de coada-calului şi de gălbenele favorizează o mai bună circulaţie a sângelui.

Ginkgo biloba dilată vasele de sânge

Remediile pe bază de ginkgo biloba sunt bogate în principii active, flavonoizi, acizi organici şi antioxidanţi, cu efecte pozitive asupra circulaţiei periferice şi centrale. Principala proprietate a acestei plante este că ajută la dilatarea arterelor, venelor şi capilarelor, permiţând sângelui să circule prin vase fără probleme. Mai mult, acesta este indicat şi în caz de varice, fragilitate capilară şi de tromboflebită. Se pot bea infuzii de ginkgo biloba sau se pot lua suplimente cu această plantă, care se găsesc în farmacii şi în PLAFARE.

Explicaţie

Circulaţia deficitară la nivel periferic este cauzată de presiunea scăzută a sângelui.

Piperul restabileşte fluxul sanguin

image

Un consum moderat de piper te poate feri de afecţiunile circulatorii. În primul rând, piperul acţionează prin creşterea temperaturii corporale şi printr-o mai bună oxigenare a vaselor de sânge. Din acest condiment poţi prepara tincturi, măcinând 20 g de piper negru şi turnând peste el 250 ml de oţet alimentar sau de spirt. Cu această tinctură se masează zonele vineţii, amorţite, pentru calmarea durerilor şi pentru refacerea fluxului sanguin la nivelul membrelor.

Masajele cu loţiuni din plante se fac doar la recomandarea medicului.

image

Specialistul nostru


Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie competenţă în apifitoterapie

Pentru a îmbunătăţi circulaţia periferică, sunt indicate ceaiurile din frunze de salvie, din măceş, vâsc, sulfină şi din păpădie, acestea având efect vasodilatator şi menţinând permeabilitatea vaselor sanguine. Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă şi se beau două căni pe zi, timp de 3 săptămâni.

De asemenea, se recomandă un amestec din ceai de păpădie şi de sulfină, în cantităţi egale. Se beau câte două căni pe zi, iar cura durează două săptămâni. Maceratul de vâsc (o linguriţă de vâsc se pune în apă şi se lasă de seara până dimineaţa, când se încălzeşte puţin) se bea în cursul zilei în mai multe reprize.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite