Turmericul, condimentul care protejează ficatul
0Spune-mi ce mănânci
Rădăcina de turmeric, un condiment cu un gust uşor amărui, asemănător ghimbirului, previne apariţia cancerului de colon şi de stomac.
Folosit frecvent la condimentarea mâncărurilor, turmericul împiedică formarea gazelor în intestin şi are rol în protejarea ficatului. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, atrage atenţia că bolnavii care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să consulte medicul înainte de a folosi acest condiment în diferite mâncăruri.
Reţeta săptămânii
Chifteluţe de pui cu turmeric
Timp de preparare: o oră
Calorii : 80/porţie
Ingrediente: 500 g carne de pasăre, 100 g seminţe decojite de dovleac, o lingură de susan, o lingură de pudră de turmeric, verdeaţă, 3 linguri de pesmet, 3 ouă, 500 ml supă de legume.
Preparare. Amestecaţi carnea de pasăre tocată cu ouăle şi cu celelalte ingrediente. Apoi formaţi chifteluţe, pe care le înăbuşiţi în ulei amestecat cu supa de legume.