Trifoiul roşu, tonic pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trifoiul roşu are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, detoxifiante şi sedative.

Potrivit fitoterapeutului Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, preparatele din trifoi roşu tratează o gamă largă de afecţiuni precum: bolile respiratorii, tusea convulsivă, reumatismul, spondilita anchilozantă, circulaţia periferică deficitară, anemia, astmul, colicile abdominale, bolile renale, dar şi sifilisul.

Planta poate fi folosită la prepararea de infuzii, decocturi, tincturi şi de băuturi energizante, datorită proprietăţilor tonice.

Mod de administrare

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori uscate peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită şi 4-5 cuişoare. Ceaiul se infuzează 10 minute, apoi se strecoară. Pentru viroze, afecţiuni interne, boli renale şi pentru gută se administrează trei-patru căni pe zi.

În caz de viroze, se prepară un tonic vegetal din 90 g de plantă uscată care se fierbe într-un litru de apă, timp de 10 minute. După aceea, lichidul se strecoară şi se adaugă 400 g de zahăr şi 5 cuişoare.

Tonicul se pune la fiert încă 15 minute. La final, se adaugă 4 linguri de miere. Se consumă 3-4 linguri pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite