Liviu Avram

Liviu Avram

Redactor sef adjunct
Vezi mai multe
 • acum 9 ore

  EXCLUSIV Udrea şi cu Bica s-au dus degeaba în Costa Rica: pot fi extrădate şi fără tratat cu România. Azilul politic, exclus pentru fapte de corupţie

  Elena Udrea şi Alina Bica, cele două „fugitive” în America Centrală, pot fi extrădate şi în lipsa unui tratat bilateral cu România, în baza unei convenţii internaţionale la care Costa Rica este parte. În temeiul aceleiaşi convenţii, Costa Rica s-a angajat să nu acorde azil politic celor acuzaţi de corupţie. Nici Radu Mazăre, fugit în Madagascar, nu are o perspectivă juridică mai bună.

 • acum 4 zile

  Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea

  Florin Iordache a publicat miercuri proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori. Exemplele, sunt convins, ne vor copleşi în zilele următoare. Astăzi ne ocupăm doar de unul singur, care demonstrează plenar buna-credinţă cu care au fost scrise legile.

 • acum 9 zile

  Răspunsul lui Jean Claude Juncker la scrisoarea Vioricăi Dăncilă privind „Lista neagră de la Bruxelles”

  Preşedintele Comisiei Europene a răspuns încă din 4 aprilie la scrisoarea pe care i-a adresat-o premierul Dăncilă, privitoare la aşa-numita „Listă neagră a demnitarilor condamnaţi de la Bruxelles”. Deşi propria scrisoare a distribuit-o presei imediat după ce a expediat-o la Bruxelles, Dăncilă nu a comunicat public cu aceeaşi promptitudine şi răspunsul pe care l-a primit. „Adevărul” a obţinut răspunsul preşedintelui Comisiei Europene.

 • acum 11 zile

  Eroare de comunicare. Iar? Cum citim raportul GRECO

  Guvernul tace mâlc, Ministerul Justiţiei tace mâlc, majoritatea parlamentară tace mâlc, a vorbit doar Nicolicea, care a trasat calea de urmat: „Ori noi nu am explicat aşa cum trebuie, ori ei n-au înţeles ce am explicat noi”. În traducere, eroare de comunicare. Cam acestea au fost reacţiile Puterii la Raportul GRECO privind modificările aduse la Legile Justiţiei. Totuşi, lucrurile n-ar trebui să rămână aşa.

 • acum 18 zile

  Protocolul SRI-Parchet, un şperaclu pentru o amnistie generală

  Aşa-i că v-a înspăimântat nespus Protocolul SRI-Parchetul General? Foarte bine, asta era şi intenţia. Acum, dacă spaima s-a mai domolit, poate e timpul să citim mai cu atenţie nu doar protocolul în sine, ci şi legislaţia sub care acesta a operat. Căci dacă vorbim de ilegalităţi, este sănătos de examinat şi legea pe care protocolul se presupune că o încalcă.

 • acum 25 zile
 • acum 26 zile

  EXCLUSIV Ce critică GRECO la Legile Justiţiei: epurarea sistemului, intimidarea magistraţilor, slăbirea DNA. Ministerul Justiţiei ţine raportul la secret

  Grupul de State Împotriva Corupţiei (GRECO), organism al Consiliului Europei, a întocmit un raport extrem de critic faţă de Legile Justiţiei adoptate recent la Bucureşti. Un oficial din Consiliul Europei, care a citit raportul, ne-a sintetizat care sunt principalele obiecţii ale experţilor europeni. Raportul este singura evaluare externă, imparţială şi profesionistă asupra acestor legi.

 • acum 27 zile
Vezi mai multe