Beneficiile nudităţii la locul de muncă. Ce a învăţat un grup de americani dintr-o asemenea experienţă

Beneficiile
nudităţii la locul de muncă. Ce a învăţat un grup de americani dintr-o asemenea experienţă

Dezbrăcaţi la locul de muncă FOTO thebolditalic.com

Angajaţii unei firme au ales să lucreze timp de lună complet dezbrăcaţi, experienţă care a vrut să testeze teoria că în lipsa hainelor are loc îmbunătăţirea creativităţii şi productivităţii.

Jessica Saia şi Sierra Harman de la „The Bold Italic” au povestit pe site-ul companiei cum s-a desfăşurat activitatea lor la sediului serviciului, timp de o lună, în condiţiile în care au lucrat complet dezbrăcate, la fel ca şi colegii lor.

„Fără inhibiţii” a fost ideea de bază demersului celor de la „The Bold Italic”. Pentru a observa dacă are loc o îmbunătăţire a comunicării, a productivităţii, a creativităţii, dar şi a transparenţei, cei de la „The Bold Italic” au renunţat la haine în toate zilele din luna martie când s-au prezentat la job. Aceştia au trecut în revistă aspectele care încurajează derularea unei munci productive, dar şi lucrurile care apar pe parcurs şi întrerup procesul de creaţie.

Nu au fost primii care au descoperit „minunile” aduse de realizarea atribuţiilor de serviciu printr-o muncă depusă fără greutatea hainelor. Psihologul David Taylor a încurajat din 2009 renunţarea la haine în timpul serviciului pentru „stimularea moralului”.

Reacţia majorităţii celor din sediu a fost de reţinere faţă de acest demers: „Nu ar fi mai bine să…nu?”.

Însă, pe 2 martie, în prima zi în care au mers la muncă, toţi s-au dezbrăcat. Acomodarea cu acest nou stil a durat aproape o oră, iar beneficiile, spun Jessica Saia şi Sierra Harman, „au fost uluitoare”: legături mai profunde, încredere sporită, veselie.

Cooperarea a mers mult mai bine, lucrul în echipă fiind considerat „incredibil”. Singurul lucru invocat de autori a fost factura la căldură, mult mai mare faţă de obicei. Însă, aceasta nu a adus supărarea contabilului, deoarece a existat „satisfacţie la locul de muncă”.

FOTO thebolditalic.com


Fotografii: Sierra Hartman

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
   
citeste totul despre: