WTA: Halep şi Buzărnescu, printre cele 12 jucătoare care au marcat sezonul 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep importiva lui Radwanska la Miami

Româncele cel mai bine plasate în clasamentul mondial, Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost incluse de WTA în lista celor mai bune 12 sportive care au definit sezonul 2018 al tenisului feminin.

Sursa citată vorbeşte în termeni elogioşi despre Simona Halep, despre meciurile maraton jucate de aceasta la Australian Open şi despre primul titlu de Grand Slam din cariera româncei. 

"Numărul 1 mondial şi-a pus amprenta peste tot sezonul 2018. Oricine s-a aşezat să facă o listă cu cele mai memorabile meciuri din 2018 a văzut numele ei repetându-se de fiecare dată, fie ca protagonistă principală, fie ca protagonistă secundară, în cele mai atractive încleştări ale anului. Fie că vorbim de meciurile de trei seturi dramatice cu Lauren Davis, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, fie de cele două săptămâni epuizante din vară, la Montreal şi Cincinnati, sau de efortul făcut pentru a câştiga în sfârşit primul ei titlu major, la Roland Garros, 2018 a fost anul în care Halep a avut o evoluţie constantă“, scrie site-ul WTA depre Simona, care a pusă în fruntea listei.

Paragraful dedicat Mihaelei Buzărnescu, care a terminat anul pe locul 24 mondial, aminteşte de saltul imens făcut în clasament şi de câştigarea primului titlu WTA din carieră. „Revenirile pe final de carieră nu sunt ceva nou în circuitul WTA. Dar o asemenea explozie pe final de carieră, după probleme medicale... este dincolo de raritate. Într-un sport în continuă transformare, Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, a servit ca o uluitoare sursă de inspiraţie că sucesul la final de carieră poate fi atins. Cu doar doi ani înainte, Buzărnescu era în afara Top 500 WTA şi nu jucase niciodată pe tabloul principal al unui Grand Slam din cauza accidentărilor. Brusc, la 28 de ani, corpul româncei s-a întremat şi a decis să-i ofere carierei ei o ultimă lovitură. Rezultatele au fost uimitoare", se arată pe site-ul WTA.

În top mai apar japoneza Naomi Osaka, americancele Serena Williams şi Sloane Stephens, daneza Caroline Wozniacki, germana Angelique Kerber, sportiva cehă Petra Kvitova, olandeza Kiki Bertens, chinezoaica Qiang Wang, ucraineanca Elina Svitolina şi Arina Sabalenka din Belarus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite