VIDEO Olăroiu i-a stricat ziua lui Kim Jong-un: ce înseamnă prima victorie a românului în calitate de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Cel mai spectaculos meci al zilei în Cupa Asiei, Coreea de Nord - Arabia Saudită, a avut parte de o răsturnare de scor, care, cu siguranţă, l-a nemulţumit pe liderul din Phenian.

Cosmin Olăroiu a avut nevoie de patru meciuri pentru a repune pe picioare naţionala Arabiei Saudite, iar prima sa victorie în calitate de selecţioner i-a dus pe „verzi“ la un pas de sferturile Cupei Asiei.

După 1-4 cu Bahrain şi 0-2 cu Coreea de Sud în amicale şi un 0-1 ghinionist cu China, în primul meci al saudiţilor la turneul găzduit de Australia, echipa lui Oli avea nevoie măcar de o remiză, miercuri, la Melbourne, cu Coreea de Nord. A fost o confruntare decisivă pentru ambele naţionale, în condiţiile în care nord-coreenii fuseseră învinşi, la rândul lor, în primul joc, 0-1 cu Uzbekistan.

Partida a început prost pentru elevii lui Olăroiu, care au fost conduşi după 11 minute, Yong Gi-Ryang profitând de un balon respins în faţă de portarul saudit. După minutul 30 însă, Arabia Saudită a pus stăpânire pe joc şi s-a impus cu 4-1 prin reuşitele semnate de Hazazi (37, 77) şi Al-Sahlawi (52, 54).

VEZI GOLURILE MECIULUI ARABIA SAUDITĂ - COREEA DE NORD

Acest rezultat coroborat cu succesul obţinut de China în celălalt meci al grupei B, 2-1 cu Uzbekistan, înseamnă că:

*China e calificată pentru sferturi, înainte de ultima partidă din grupe, cu Coreea de Nord.

*Coreea de Nord e a treia echipă eliminată din Cupa Asiei, după Kuweit şi Oman.

*Arabia Saudită, aflată la egalitate de puncte cu Uzbekistan, dar cu un golaveraj mai bun (+2 faţă de 0) are nevoie de un punct în partida cu uzbecii (duminică, ora 11.00, netelevizat) pentru a-şi asigura prezenţa în sferturile Cupei Asiei.

„Am riscat, am câştigat“

Arabia Saudită a învins Coreea de Nord, însă Olăroiu a spus că, în viziunea sa, echipa a jucat mai bine în înfrângerea cu China. „Am arătat un fotbal mai bun atunci şi, dacă la 0-0 am fi marcat din penalty, acum situaţia noastră era altfel în grupă“, a afirmat românul. 

„Am folosit doi atacanţi cu Coreea de Nord, ceea ce ne-a slăbit mijlocul şi ne-a cauzat unele probleme în defensivă, la început. A trebuit însă să riscăm, fiindcă aveam nevoie de victorie. Ştiam că, treptat, Coreea de Nord va obosi, fiindcă am avut o posesie superioară şi i-am obligat să alerge după balon. De aceea, au şi apărut spaţiile şi am reuşit să marcăm de patru ori“, a explicat Oli.

8 ani au trecut de când Arabia Saudită n-a mai ajuns în sferturile Cupei Asiei. La precedenta ediţie, saudiţii au fost eliminaţi în grupe, după trei eşecuri.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite