VIDEO Cum a fost posibilă una dintre cele mai mai surprize din fotbal, victoria Zenitului cu 8-1. Toată lumea se gândeşte la un posibil aranjament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învinsă cu 4-0 în meciul tur pe terenul celor de la Dinamo Minsk, Zenit Sankt Petersburg a reuşit să câştige cu 8-1 pe teren propriu, cinci goluri fiind marcate în prelungiri.

În faţa unui stadion gol,  din cauza unei suspendări a UEFA,  Zenit Sankt Petersburg a reuşit cea mai spectaculoasă întoarcere din scor din cupele europene din ultimii 33 de ani. Nu se mai întâmplase ca o echipă să remonteze un dezavantaj de patru goluri din 1985, când Real Madrid a întors un 1-5 cu Borussia Monchengladbach. 

Ruşii fuseseră învinşi cu 4-0 în Belarus şi păreau că nu mai au nico şansă de calificare. Ei au condus cu 2-0 la retur, însă eliminarea lui Paredes din minutul 72 părea a fi decisivă.

Artem Dzyuba, eroul Rusiei de la Cupa Mondială, a marcat însă o dublă în minutele 75 şi 78 şi a dus meciul în prelungiri. Aici, Dinamo Minsk a punctat prima în minutul 99 şi cărţile păreau din nou a fi aruncate.

Doar că Zenit a mai punctat de patru ori în minutele 109, 115, 120 şi 120+2. 

Joi seară, golurile învingătorilor au fost marcate de Paredes ’22, Noboa ’66, Dziuba ’75, ’78, ‘115 (penalti), Driussi ‘109 şi Mak ‘120+2 (penalti), ‘120+3. Pentru Dinamo Minsk a înscris Yhaya, în minutul 99.

Rezultat final, 8-1 pentru Zenit, care merge mai departe.  Cum a fost posibilă această victorie? Cu siguranţă că prestaţia fundaşilor aerieni ai bieloruşilor a avut un cuvânt greu de spus. Comentariile care au însoţit articolele legate de acest meci au vizat în mare parte un posibil aranjament. Rămâne de văzut dacă UEFA a sesizat ceva neregulamentar la Sankt Petersburg. 

Iată mai jos rezumatul partidei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite