„USA Today“ aruncă bomba anului: ciclistul Lance Armstrong i-ar fi mărturisit lui Oprah că s-a dopat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong
Lance Armstrong

Prestigioasa publicaţie americană, dar şi alte surse credibile precum „New York Times“ şi CNN susţin că ciclistul din Texas a admis că a folosit substanţe interzise, în cadrul unui dialog cu Oprah Winfrey. Interviul va fi difuzat inclusiv în România.

„Tocmai am terminat interviul cu Lance Armstrong. A durat peste două ore şi jumătate. A venit PREGĂTIT la discuţie“, a fost mesajul pe care Oprah l-a postat pe Twitter, în noaptea de marţi spre miercuri. 

Chiar dacă interviul va fi difuzat în SUA, joi, 17 ianuarie, presa americană a aflat deja ceea ce era cel mai interesant şi anume că Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat!

A insistat ani de zile că e nevinovat

Această mărturie a ciclistului texan vine după ce el a rămas fără cele şapte titluri câştigate în Turul Franţei. Un raport de 1.000 de pagini al Agenţiei Americane Antidoping (USADA) a dovedit că Armstrong a folosit, în mod repetat, substanţe interzise şi a recurs la cele mai sofisticate metode de dopaj.

Pe lângă faptul că a rămas fără titlurile sale, Armstrong a fost „ras“ şi din istoria ciclismului. Cu toate acestea, el n-a recunoscut niciodată că s-ar fi dopat. Ba mai mult, a continuat să insistă că e nevinovat! Până acum.

Şi-a cerut scuze

Potrivit ziarelor americane, înainte de a sta de vorbă cu Oprah Winfrey, Armstrong a organizat o întâlnire cu membrii Fundaţiei sale, Livestrong, care luptă împotriva cancerului.

Ciclistul texan şi-ar fi cerut scuze celor prezenţi pentru că scandalul în care a fost împlicat a afectat şi credibilitatea fundaţiei Livestrong, totul culminând cu demisia lui Armstrong din funcţia de preşedinte.

Interviul lui Oprah Winfrey cu Lance Armstrong va putea fi urmărit şi în România. Postul TLC va difuza dialogul, vineri seară, de la ora 21.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite