US Open: Simona Halep a plecat ca din puşcă, 6-0, 6-2 cu Flipkens! Meciul s-a încheiat după o oră de joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AFP
Simona Halep FOTO AFP

Simona Halep n-a stat la discuţii în primul tur de la US Open, câştigând meciul cu Kirsten Flipkens, din Belgia, fără să transpire. A fost 6-0, 6-2 pentru Simona, după 60 de minute de joc.

Simona Halep a avut un prim tur mai liniştit decât se aştepta şi ea, însă are meritul de a nu fi lăsat adversara să intre în meci în niciun moment.

A cincea favorită a turneului a deschis a doua zi de la US Open în mare stil, cu o victorie dintr-o răsuflare în meciul cu Kirsten Flipkens, din Belgia. Adversara Simonei Halep e pe locul 58 WTA şi are o lovitură interesantă de rever, cu mult slice, însă în faţa româncei n-a avut practic niciun argument.

Dominatoare în schimburile lungi şi cu un serviciu care se apropie de exigenţele unei tenismene de top, Halep a închis primul set după 25 de minute, fără să lase vreun joc din mână: 6-0! În limbajul tenisului, un set pierdut cu 6-0 înseamnă că te-ai ales cu un „bagel”, un fel de covrig polonez care aduce cu cifra zero. În partea a doua, Simona a controlat tot ea desfăşurarea partidei şi a fost aproape să-i ofere un alt “covrig” belgiencei , însă la scorul de 5-0, dpă 11 jocuri la rând, Flipkens a reuşit două gameuri de onoare, în aplauzele publicului. Scor final, 6-0, 6-2 pentru jucătoarea noastră. 

Susţinută din tribune de stafful ei, dar şi de Nadia Comăneci, Halep a arătat ca o pretendentă la titlu, însă meciul acesta cu Flipkens, o adversară depăşită fizic, modestă în exprimare şi demoralizată din start, poate să fie înşelător.

Meci cu Safarova în turul al doilea
Relevant ar putea fi turul al doilea, care se anunţă mai  solicitant pentru Simona decât plimbarea de ieri. În faţa româncei va sta Lucie Safarova, locul 44 WTA, fostă finalistă la Roland Garros, la fel ca şi jucătoarea noastră. Tenismena cehă a trecut de Daria Gavrilova, din Australia, scor 6-4, 6-4 şi se anunţă a fi o adversară mai redutabilă pentru Halep. 

Predicţiile specialiştilor

Pe hârtie, adică pe baza clasamentului WTA, Halep e a cincea favorită la câştigarea Grand Slamului de la New York. În schimb, siteul FiveThirtyEight, care oferă predicţii politice la milimetru în SUA, îi oferă şase la sută şanse de câştig Simonei, a treia cotă după Serena Williams (54 la sută) şi Angelique Kerber (9 la sută).

Simona Halep FOTO AFP

halep foto afp
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite