Un anonim, venit de la amatori, este noua vedetă din Premier League. A dat gol în 11 meciuri consecutive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie Vardy
Jamie Vardy

Un fotbalist, apărut parcă de nicăieri, a stabilit un record în Premier League, reuşind să marcheze în 11 meciuri consecutive.

Jamie Vardy a explodat în fotbalul englez la 28 de ani, izbutind să intre direct în cărţile de istorie ale celui mai puternic campionat de fotbal din lume. În vremurile sale bune, olandezul Ruud Van Nistelrooy înscria pentru Manchester United în 10 etape la rând, o performanţă rarisimă la acest nivel, chiar şi pentru cei mai valoroşi atacanţi ai planetei. Ei bine, recordul a picat la finalul săptămânii trecute, erou fiind un fotbalist de care puţină lume a auzit. Necunoscutul Jamie Vardy de la Leicester City e numele celui care l-a depăşit pe Van Nistelrooy, marcând în 11 meciuri consecutive. Sezonul magnific al lui Vardy a început în august, cu un gol în prima etapă din Premier League, marcat în poarta lui Sunderland, apărată de românul Pantilimon. Ulterior, din runda a 4-a până în a 14-a, inclusiv, Jamie Vardy s-a aflat mereu pe tabela de marcaj al „vulpilor” din Leicester. În mod simbolic, ultima sa ispravă a venit sâmbătă, în egalul cu Manchester United (1-1), echipă pentru care Van Nistelrooy reuşise precedentul record.

Lucruri inedite despre Vardy
*În urmă cu patru ani (sezonul 2011-2012), el juca la o echipă de amatori, Fleetwood Town, în liga a cincea.
*A semnat primul contract de profesionist abia la 25 de ani.
*A anunţat că va deschide o Academie destinată fotbaliştilor care au explodat la vârste înaintate, aşa cum e şi cazul său.
*Primul său club, Stocksbridge Park Steels (în liga a 8-a în prezent) va boteza „Jamie Vardy” tribuna principală a stadionului.
*Şi-a reprogramat nunta, care iniţial era planificată în timpul Euro 2016. Vardy a debutat la naţionala Angliei în iunie 2015, având deja patru selecţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite