Turneul Campioanelor: cum se califică Simona Halep şi cum mai poate pierde Şarapova semifinala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova la Singapore FOTO Ap
Maria Şarapova la Singapore FOTO Ap

În ciuda eşecului cu Maria Şarapova, Simona Halep este în continuare la mâna ei, iar o victorie cu Radwanska în ultimul meci, la orice scor, o trimite în semifinale la Turneul Campioanelor.

După primele două meciuri din Grupa Albă, ŞArapova are şanse mari de calificare, dar şi Halep e în continuare în cărţi. Nimic însă nu este decis înaintea ultimelor partide, dintre Halep şi Radwanska, respectiv Penneta şi Şarapova. Chiar şi Radwanska, fără niciun meci câştigat, mai are şanse să treacă mai departe, în vreme ce Şarapova, cu două victorii, încă mai poate rata calificarea. 

Clasament Grupa Albă
1.Maria Şarapova 2 victorii 4-1 la seturi  28-21 la jocuri
2.Simona Halep 1 victorie 2-2 la seturi 20-15 la jocuri
3. Flavia Pennetta 1 victorie 2-2 la seturi 16-22 la jocuri
4. Agnieszka Radwanska  0 victorii 1-4 la seturi 23-29 la jocuri
Cum se califică Halep
-dacă o bate pe Radwanska merge în semifinale în proporţie de 99 la sută. Doar dacă Simona câştigă în trei seturi cu poloneza, iar Pennetta o bate pe Şarapova în două seturi mai  poate scăpa calificarea. 
- pierde cu Radwanska în trei seturi, dar Şarapova câştigă cu Pennetta,

Cum mai poate pierde calificarea Şarapova
-dacă Pennetta o bate cu 2-0 la seturi şi Halep pe Radwanska tot cu 2-0 la seturi. Pennetta şi Halep ar avea două victorii şi 4-2 la seturi, în vreme ce Şarapova ar avea 4-3 la seturi (coloana unu, rândul al treilea în tabelul de mai jos).

 Criterii de departajare

- numărul de victorii
- meciul direct
-numărul de seturi câştigate
- numărul de jocuri câştigate

În tabelul de mai jos aveti toate scenariile posibile. O victorie a lui Halep în două seturi cu Radwanska (prima coloană) îi asigură sută la sută calificarea. Un succes în trei seturi îi poate fi fatal doar dacă Pennetta o bate pe Şarapova în două seturi (coloana a doua, rândul al treilea). Iar un eşec în trei seturi în faţa polonezei încă o mai poate califica (coloana a patra, primele două rânduri).

În fine, o victorie a Radwanskăi cu 2-0 la seturi o scoate pe Halep din calcule (coloana a treia) 

scenarii
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite