Tehnicianul celor de la CSU Craiova, Gheorghe Mulţescu, serbează azi Ziua Republicii. Ce mesaj a transmis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mulţescu
Gheorghe Mulţescu

Antrenorul celor de la CS Universitatea Craiova, Gheorghe Mulţescu, abordează ziua de sâmbătă în straie de sărbătoare. Iar motivul nu este în niciun caz anunţul lui Narcis Răducan, potrivit căruia Pandurii Târgu-Jiu nu se vor prezenta la meciul direct, programat la ora 14.00.

În fiecare an, pe 29 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Republicii în Turcia, iar Mulţescu, care a antrenat mai bine de un deceniu în Ţara Semilunii, este şi cetăţean turc. Mustafa Kemal Atatürk a fondat Republica Turcia, la 29 octombrie 1923, în urma destrămării Imperiului Otoman, acesta devenind primul preşedinte al Turciei moderne.

Cu această ocazie, Gheorghe Mulţescu a ţinut să le transmită un mesaj turcilor de pretutindeni: „Cu ocazia renaşterii poporului turc ce sărbătoreşte 93 de ani de la înfiinţarea Republicii, pentru onoarea şi mândria că trăim această zi specială, doresc să transmit felicitări de Ziua Republicii Turce, în primul rând domnului ambasador Koray Ertaş, care, din momentul începerii activităţii sale, a muncit cu ataşament democratic şi devotament pentru ţara sa, cât şi cetăţenilor turci din România şi din Turcia“. 

Ştiaţi că...

Primele contacte româno-turce datează de la sfârşitul secolului al XIV-lea, când domnitorii Ţărilor Române au început să trimită solii la Înalta Poartă. 

Ulterior, începând din secolul al XVI-lea, a fost instituită tradiţia reprezentării domnitorilor români prin agenţi diplomatici, denumiţi "capuchehaia", rezidenţi în capitala otomană. Întrerupte în anul 1877, relaţiile diplomatice au fost reluate, la nivel de legaţie, în luna noiembrie 1878. În anul 1938, relaţiile dintre cele două state au fost ridicate la nivel de ambasadă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite