Stejari de esenţă tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a învins Rusia după aproape şase ani, scor final 33-3, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor. Tricolorii au dominat partida, marcând trei eseuri în repriza a doua. Terenul, la deszăpezirea căruia au participat dimineaţa peste 300 de oameni, a fost excelent.

România a condus cu 9-3 la pauză după ce Vlaicu a transformat trei lovituri de pedeapsă, din patru încercări. Ratarea a venit însă de la aproape 50 de metri.

În partea a doua a jocului, după ce  s-au pus la adăpostul unui avantaj de 9 puncte, 12-3 în minutul 51, tricolorii au dezlănţuit iureşul. Trei eseuri consecutive într-un interval de 18 minute au adus o victorie pe care România o aşteaptă de aproape şase ani, de la acel 33-10 din 2005.

A fost cea mai drastică înfrângere a ruşilor în faţa stejarilor, după 30-0 în 1994.

300 de oameni, angajaţi ai unei firme de curăţenie stradală, reprezentanţi ai cluburilor sau ai naţionalelor de juniori, dar şi câţiva suporteri au participat la degajarea terenului de zăpadă. Gazonul s-a prezentat excelent şi a rezistat pe întreaga durată a partidei.

Tricolorii au evoluat pentru prima oară în noul echipament Kooga, o companie care îmbracă şi naţionala Australiei. De altfel, nuanţa de galben folosită aduce cu cea a echipamentului granzilor din emisfera sudică

În stafful naţionalei a fost cooptat şi sensei Florentin Marinescu, care a revenit printre rugbişti după ce a pregătit fizic naţionala şi pentru Cupa Mondială din 1999. De altfel, Marinescu şi-a aplicat pentru prima dată metodele inedite de antrenament la naţionala de rugby, în anii '80. „Atunci a fost ultima oară când am bătut Ţara Galilor (în 1983 - n.r.)", şi-a adus aminte senseiul.  

„S-a jucat cu dăruire. Ruşii nu cred că au intrat mai mult de zece minute în terenul nostru. Am vrut să facem un meci bun după ce am pierdut ruşinos în Portugalia. Sper ca acum să nu ne mai  culcam iarăşi pe o ureche. Trebuie să continuăm să muncim, să înţelegem că cele 7-8 meciuri pe care le mai avem până la Cupa Mondială ne pot ajuta să devenim mai performanţi", a declarat după meci căpitanul Sorin Socol.

33 - 3

România

Marcatori: Bogdan Zebega (un eseu), Lucian Sîrbu (un eseu), Daniel Carpo (un eseu) şi Florin Vlaicu (patru lovituri de pedeapsă şi trei transformări)

Rusia

Marcator: Kuşnarev, o loviturăde pedeapsă

Stadionul Arcul de Triumf: 1.000

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite