Simona Halep la Stuttgart. Prima declaraţie după ce a aflat că va redeveni numărul 2 mondial şi de ce e importantă această clasare în ierarhia WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep la Stuttgart FOTO Guliver/Getty Images
Simona Halep la Stuttgart FOTO Guliver/Getty Images

Simona Halep va redeveni de luni numărul doi mondial, deoarece rusoaica Maria Şarapova a pierdut la Stuttgart în faţa nemţoaicei Angelique Kerber,

Schimbarea se va face indiferent de ce va face Simona Halep azi la Stuttgart, în meciul cu Sara Errani, programat să înceapă la ora 15.00, astfel că Halep va reveni pe poziţia secundă în clasamentul mondial WTA, după 200 de zile. Ea a mai ocupat acest loc anul trecut, timp de opt săptămâni, între 11 august şi 5 octombrie. 

„Sunt mândră să aud asta. Nu simt presiune. Dar nu va fi uşor. Fiecare jucătoare evoluează foarte bine la acest nivel. Aşa că vreau să mă concentrez doar pe meciul următor şi să văd cît de departe ajung în turneu. E cel mai important lucru pentru mine acum”, a declarat Simona Halep în contextul turneului de la Stuttgart, pentru site-ul oficial WTA. 

”În acest an îmi doresc să realizez ceva măreţ la Roland Garros. Dar în primul rând, îmi doresc să joc bine aici la Stuttgart, pentru că aşa cum am mai spus, fiecare turneu este important pentru mine. De asemenea, mi-aş dori să joc o nouă finală la Madrid. Asta nu depinde 100% de mine, sunt mai mulţi factori, în funcţie de tablou, depinde de ziua pe care o prinzi, deoarece totul e deschis şi majoritatea jucătoarelor evoluează foarte bine în această perioadă. Trebuie doar să fiu în formă şi să am o evoluţie bună”, a mai spus Halep.

Poziţia secundă a Simonei Halep după Stutgart este foarte importantă în perspectiva turneelor viitoare, deoarece acest lucru îi asigură prezenţa pe partea opusă de tablou principal faţă de Serena Williams, cea mai bună jucătoare a lumii. Acest lucru înseamnă că ea o va putea întâlni pe aceasta doar în finală, evident dacă ambele jucătoare ajung până în acea fază. După Stuttgart, următorul turneu la care va participa Simona Halep este cel de la Madrid, unde are de apărat finala de anul trecut.

FOTO Apariţie de senzaţie a Simonei la Stuttgart. Românca i-a dat pe spate pe nemţi cu noul ei look

CTP: „Simona şi-a luat zgura de pe cap, dar înjurătorii ei nu se vor potoli”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite