Simona Halep, sub lupa unui reputat analist al tenisului: "E printre favorite la primele trei Grand Slamuri"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steve Tignor, de la tennis.com, a scris despre ce a adus Simona Halep în circuitul feminin şi cum crede el că se va descurca românca în 2015.

Steve Tignor e o reputată "voce" a tenisului şi unul dintre editorialiştii de la tennis.com.

"Dacă a apărut ceva fresh în tenis, a apărut dintr-o sursă oarecum surprinzătoare: o româncă micuţă de 23 de ani care a început anul 2013 pe locul 47 şi a încheiat 2014 pe locul 3. Simona Halep are doar 1,68, dar compensează pentru lipsa staturii cu mişcarea rapidă din teren şi lovituriile curate. E naturală în fiecare parte a jocului şi nicio jucătoare nu face ca schimbările de direcţie să arate atât de uşor. 

2014 a însemnat pentru Halep o serie de teste şi le-a trecut pe toate. În februarie, cu turneul de la Doha, a arătat că e capabilă să câştige un titlu la o competiţie de calitate. În iunie, jucând finala la Paris, a demonstrat că poate să avanseze în profunzimea unui Grand Slam. În octombrie, cu victoria la Serena, ne-a arătat că e capabilă să bată pe oricine într-o anumită zi. Primul test al lui 2015 va fi să ne arate dacă poate să câştige un Grand Slam în 2015, dar cu tinereţea şi toate calităţile sale o vor aduce în viitorul apropiat în topul clasei.

Cel mai bun scenariu pentru 2015. Halep a avut suişurile şi coborâşurile ei în 2014, dar cu victoria în faţa Serenei în grupele Turneului Campioanelor, ar trebui să intre cu încredere în noul an. Şi dacă are încredere, Halep e printre favoritele primelor trei turneee de Grand Slam, în special la Roland Garros.

Cel mai rău scenariu în 2015. Ea nu mai lucrează cu Wim Fissette. Şi acum că toate jucătoarele au văzut-o de ce e în stare şi îşi vor lua toate măsurile, rămâne de văzut dacă Halep va primi ajutorul tactic de care are nevoie pentru a le învinge.

Concluzia: Halep ne va arăta cât de departe poate merge o jucătoare talentată, naturală, în jocul fizic de astăzi".   

Halep va începe anul în China, la Shenzen, fiiind favorita numărul 1 a competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite