Simona Halep, în finală la Roland Garros! 10 lucruri simple despre meciul de astăzi cu Maria Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Reuters
Simona Halep FOTO Reuters

Simona Halep şi Maria Şarapova se întâlnesc astăzi (ora 16.00, Eurosport 2 şi Antena 3), în finala de la Paris a Roland Garrosului. Meciul e şi livetext pe www.adevarul.ro.

1. Roland Garros este unul dintre cele 4 turnee de Grand Slam, alături de Australian Open, Wimbledon şi US Open. Turneele de Grand Slam sunt cele mai importante, ca prestigiu, recompense financiare şi puncte în clasamentul ATP şi WTA. Din cele 4, Roland Garrosul este cel mai "înstărit", oferind premii de 25 de milioane de euro. 

2. Simona Halep este în premieră în finala unui astfel de turneu, în vreme ce Şarapova a triumfat în toate cele 4 turnee de Grand Şlam. Rusoaica a mai jucat alte 4 finale, pierdute. Este pentru al treilea an consecutiv în care Maria joacă finala la Roland Garros, anul trecut fiind învinsă de Serena. 

3. Rusoaica o conduce cu 3-0 pe Halep la meciuri directe. Ultima întâlnire s-a consemnat în finala de la Madrid, în luna mai a acestui an, iar Şarapova s-a impus cu 2-1 la seturi.

4. România n-a mai avut un jucător într-o finală de Grand Slam de simplu din 1980, când Virginia Ruzici pierdea meciul cu Chris Evert tot la French Open. Ruzici a câştigat turneul în 1978. 

5. Câştigătoarea meciul de astăzi va primi un cec de 1.650.000 de euro, iar învinsa "doar" 825.000 de euro. 

6. Simona Halep a câştigat deja Roland Garrosul. Se întâmpla în 2008, în competiţia rezervată junioarelor. 

7. Românca nu a cedat niciun set în drumul spre finală, în vreme ce Şarapova a pierdut primul set în semifinale, în sferturi şi în optimi, dar a revenit în ultimele două. 

8. Indiferent de rezultatul acestui meci, Halep va ocupa de luni poziţia a treia în clasamentul WTA, devansând-o pe Agnieszka Radwanska. Dacă o bate pe Şarapova, Halep se va apropia foarte mult şi de locul doi, chinezoaica Na LI. 

9. Simona Halep e născută în 1990. Statistica din tenis ne spune că o singură jucătoare născută în acest an a câştigat un Grand Slam: Petra Kvitova. 

10. Maria Şarapova a câştigat 32 de turnee şi a ajuns la câştiguri de aproape 30 de milioane de dolari. Acestora li se adaugă contractele de publicitate pe bani "grei". Halep a triumfat în 7 competiţii şi a acumulat câştiguri de 3,4 milioane de dolari, conform WTA. . 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite