Simona Halep a dezvăluit cum s-a descărcat după eşecul de la Roland Garros: „Câteodată e nevoie de aşa ceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep se pregăteşte pentru turneul de la Wimbledon şi va lua startul azi în cel de la Birmingham, dotat cu premii în valoare de 600.000 de dolari.

Ea este favorita numărul 1 a turneului şi a declarat că vrea să câştige, pentru a fi în formă maximă la Wimbledon. "Nu simt presiune, pentru că deja sunt obişnuită să fie cap de serie 1, aşa că nu m-am gândit la asta prea mult. Nu mai am presiune acum, ăsta e cel mai bun lucru”, a spus principala favorită a competiţiei de la Birmingham. Ea a spus că eliminarea prematură de la Roland Garros a avut şi o parte bună, pentru că i-a luat presiunea de pe umeri. ”Am pierdut în turul secund la Roland Garros, iar asta m-a eliberat de presiune. Vreau să stau relaxată pe teren şi să joc tenisul de care ştiu că sunt capabilă”, a mai declarat Halep la conferinţa de presă de la Birmingham.

Nu s-a atins de rachetă cinci zile

Românca a povestit şi ce a făcut în săptămâna de vacanţă de acasă: ”Ca jucător de tenis nu ai prea multă vacanţă, aşa că după eliminarea de la Roland Garros mi-am luat câteva zile de pauză şi am mers în oraşul meu natal, Constanţa. Nu am atins racheta pentru cinci sau şase zile, doar m-am plimbat prin oraş sau împrejurimi cu prietenii sau membrii familiei. Câteodată ai nevoie de aşa ceva, ca jucătoare de tenis. În fiecare săptămână sunt turnee, aşa că atunci când am ocazia îmi place să plec acasă şi să mă rup de tenis". Ea a continuat: ”Pe iarbă este dificil, pentru că totul e diferit faţă de zgură. E un joc foarte rapid şi mingea nu sare atât de mult. Am aceleaşi sentimente pe care le-am avut şi anul trecut, când am jucat un turneu foarte bun la Wimbledon. Sunt gata să joc un tenis bun pe iarbă”. Halep a identificat şi o posibilă cauză a eşecului de la Paris. "Am început să joc mai agresiv pe zgură deoarece am avut rezultate bune pe terenurile cu hard şi am vrut să continui să joc aşa. Nu a mers prea bine, aşa că acum am revenit la stilul meu obişnuit. Cred că iarba e o suprafaţă bună pentru mine şi sper că voi avea rezultate bune, deoarece mă simt confortabil aici”, a încheiat Simona.

Simona Halep a lăsat tenisul pentru swingball

Simona Halep va debuta azi la Birmingham, contra englezoaicei Naomi Broady, meciul urmând a începe la ora 17.00, în direct pe Digisport 2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite