Se ştie prima finalistă de la Turneul Campioanelor. Rezultatul o avantajează pe Simona Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatul din prima semifinală a Turneului Campioanelor, de la Singapore, îi face un mare serviciu Simonei Halep.

Daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA, a învins-o în două seturi pe Karolina Pliskova, locul 3 mondial, scor 7-7, 6-3 şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor. Graţie eliminării jucătoarei din Cehia, Simona Halep va rămâne pe primul loc în lume cel puţin pănă la începutul anului 2018. 

Românca este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Chiar dacă a părăsit competiţia de la Singaopre după faza grupelor, Halep nu mai poate pierde această poziţie, deoarece Muguruza, Pliskova şi Svitolina, care o puteau ajunge, au fost eliminate şi ele.

La ora 14.30 începe la Singapore a doua semifinală, care le aduce faţă în faţă pe americanca Venus Williams, locul 5 WTA, şi sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA.

Simona Halep este de trei săptămâni pe locul 1 WTA. Ea a urcat în premieră pe această poziţie la 9 octombrie, după finala jucată la China Open. Ea se va menţine pe locul I cel puţin încă 11 săptămâni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite