Roy Hodgson a anunţat lotul cu care va ataca Mondialul din Brazilia. Surprizele Angliei: trei „sfinţi“ şi miza pe tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luke Shaw Southampton FOTO Reuters

Roy Hodgson, selecţionerul Angliei, a anunţat luni lotul de 23 de jucători care va fi prezent la Mondialul brazilian, din această vară. Ashley Cole va urmări turneul final de la televizor, fundaşul stânga al lui Chelsea anunţându-şi, de altfel, retragerea din cariera internaţională.

Cu 107 prezenţe în tricoul naţionalei Angliei, Ashley Cole (33 de ani), aflase că nu face parte din planurile lui Hodgson pentru Mondialul brazilian, iar luni şi-a anunţat oficial retragerea din cariera internaţională. 

„Am primit un telefon de la Roy şi am decis că e momentul ca naţionala să se axeze mai mult pe jucători tineri. Cred că e cel mai bun moment să-mi anunţ retragerea“, a declarat Cole, pentru presa engleză. 

Pe lângă experimentatul Leighton Baines (29 de ani, Everton, 22 de selecţii), pe postul de fundaş stânga poate evolua şi Luke Shaw (18 ani), de la Southampton, una dintre revelaţiile sezonului în prima ligă engleză. Gruparea „sfinţilor“ va încheia sezonul pe locul 8. 

De altfel, pe 27 februarie 2014, Shaw a debutat în naţionala Angliei, la pauza unui amical cu Danemarca, când l-a înlocuit, la pauză, chiar pe Ashley Cole. 

Luni, în jurul orei 16.00, selecţionerul Roy Hodgson (66 de ani) a anunţat lotul Angliei pentru CM 2014. Din el fac parte 23 de jucători, fiind anunţate şi şapte „rezerve“. Adică jucători aflaţi momentan în stand-by, dar care pot prinde lotul în cazul unor eventuale accidentări sau probleme de altă natură ale „titularilor“ de pe lista cu 23 de nume. În afara lui Shaw, de la Southampton mai vin şi mijlocaşul Lallana şi atacantul Rickie Lambert.

La doar 18 ani, Shaw este nu doar cel mai tânăr din actualul lot, ci şi dintre toţi fotbaliştii care au ajuns cu Anglia la un CM, după Theo Walcott (17 ani), în 2006 (n-a jucat însă niciun minut) şi Michael Owen (18 ani), în 1998. Probabil Hodgson va începe însă titular cu Baines, în banda stângă, mai experimentat. 

Dacă Ashley Cole va urmări Mondialul la televizor, Lampard a prins însă avionul pentru Brazilia. Căpitanul Gerrard, la al treilea turneu final (de CE sau CM) cu banderola pe mână, o onoare pe care n-au mai avut-o decât Billy Wright, Bobby Moore şi David Beckham, va conduce însă un lot în care sunt destui „lei” tineri. 

Raheem Sterling (Liverpool), Ross Barkley (Everton) sau Alex-Oxlade Chamberlain (Arsenal) sunt alţi jucători care au impresionat în acest sezon. Toţi au prins deja câteva selecţii şi în naţionala mare, în ultima perioadă.  

Lotul Angliei pentru CM 2014: 

Portari: 

Joe Hart (Manchester City) - 27 de ani

Ben Foster (West Bromwich Albion) - 31 de ani

Fraser Forster (Celtic) - 26 de ani

Fundaşi: 

Leighton Baines (Everton) - 29 de ani

Gary Cahill (Chelsea) - 28 de ani

Phil Jagielka (Everton) - 31 de ani

Glen Johnson (Liverpool) - 29 de ani

Phil Jones (Man Utd) - 22 de ani

Luke Shaw (Southampton) - 19 ani

Chris Smalling (Man Utd) - 24 de ani

Mijlocaşi 

Steven Gerrard (Liverpool) - căpitan - 33 de ani

Ross Barkley (Everton) - 21 de ani

Jordan Henderson (Liverpool) - 24 de ani

Adam Lallana (Southampton) - 26 de ani

Frank Lampard (Chelsea) - 35 de ani

James Milner (Manchester City) - 28 de ani

Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) - 20 de ani

Raheem Sterling (Liverpool) - 19 ani

Jack Wilshere (Arsenal) - 22 de ani

Atacanţi: 

Rickie Lambert (Southampton) - 32 de ani

Wayne Rooney (Manchester United) - 28 de ani

Daniel Sturridge (Liverpool) - 24 de ani

Danny Welbeck (Manchester United) - 23 de ani

Doi jucători de la campioana City, cinci de la Liverpool 

Succesul lui Manchester City, care a luat al doilea titlu în Anglia în ultimii trei ani, nu-i bucură pe mulţi în Insulă. Asta pentru că majoritatea jucătorilor din lotul „şeicilor“ nu sunt autohtoni. Ca o remarcă, City are doar doi reprezentanţi în lotul Angliei la CM 2014, în timp ce vicecampioana Liverpool trimite cinci în Brazilia, cei mai mulţi într-un lot englez la un turneu final, la fel ca şi Tottenham, în 2010. 

CM 2014 se va disputa în Brazilia, între 12 iunie şi 13 iulie. Anglia face parte din grupa D, alături de Uruguay, Costa Rica şi Italia. 

Primul meci al „leilor“ britanici este pe 14 iunie, la Manaus, contra „squadrei azzurra“. 

LOTUL BRAZILIEI PENTRU CM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite