România se bate cu giganţii: Răzvan Burleanu susţine o conferinţă de presă în Teheran. De ce s-a dus şeful FRF în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu FOTO Eduard Enea
Răzvan Burleanu FOTO Eduard Enea

Cota echipei naţionale e în scădere, după rezultatele slabe din ultimii ani, însă FRF reuşeşte să ţină ştacheta sus în ceea ce priveşte meciurile de pregătire.

Ceea ce e, oarecum, surprinzător, având în vedere că naţionalele mari, ori cer sume importante pentru a juca în amicale cu adversare mai slab cotate, ori refuză, pur şi simplu, cererile lor.

Ajunsă pe locul 40 în clasamentul FIFA, România are parcă mai mult ca oricând parte de amicale de gală. Inclusiv ultimul test aranjat de fosta conducere FRF, cel cu Argentina, a fost unul stelar. Iar de atunci, tricolorii şi-au măsurat forţele şi cu alte foste campioane mondiale, precum Italia şi Spania.

Acum, Burleanu şi compania au reuşit să perfecteze un alt test de cinci stele: la 13 iunie, Chile va juca împotriva României pe „Cluj Arena“.
 

Vin cu toate vedetele
 

Chile ocupă locul 4 în clasamentul FIFA, dar şi în preliminariile Mondialului din 2018, zona CONMEBOL. Selecţionata pregătită de Juan Antonio Pizzi e campioana Americii de Sud, câştigând ultimele două ediţii împotriva Argentinei lui Messi!
 

Lotul chilienilor e plin de vedete care evoluează la cluburi mari, Alexis Sanchez (Arsenal), Claudio Bravo (Manchester City) şi Arthuro Vidal (Bayern Munchen) fiind doar câteva exemple. Cu siguranţă, selecţionerul Pizzi va deplasa la Cluj cea mai bună echipă, având în vedere că, după testul cu România, sud-americanii vor merge în Rusia pentru Cupa Confederaţiilor, acolo unde vor juca în grupe cu Camerun (18 iunie), Germania (22 iunie) şi Australia (25 iunie).
 

Piţurcă strâmbă din nas
 

Pentru România, amicalul cu Chile va veni la trei zile după un meci crucial din preliminariile CM 2018, cu Polonia, în deplasare. Tocmai de aceea, prezent în studioul Digi Sport, fostul selecţioner, Victor Piţurcă a criticat data aleasă pentru acest test: „Mi se pare prost ales momentul, e greu să vii după un meci cu asemenea încărcătură“.
 

Burleanu şi Vişan, în Iran
 

Printre preocupările conducerii FRF în această perioadă se află şi creşterea naţionalei de fotbal în sală (futsal). Prima reprezentativă ocupă locul 22 în lume, dar nu s-a calificat niciodată pentru Cupa Mondială, iar ultima prezenţă la Campionatul European datează din 2014. Din dorinţa de a testa naţionala în meciurile tari, Răzvan Burleanu şi directorul general FRF, Radu Vişan, s-au deplasat, ieri, la Teheran, de unde se vor întoarce vineri.
 

Românii vor vizita, astăzi, cantonamentul echipelor naţionale ale Iranului, prima reprezentativă fiind cea mai bună din Asia, potrivit clasamentului FIFA. Echipa pregătită de Carlos Quieroz ocupă poziţia a 32-a, fiind cu opt locuri deasupra României. Burleanu şi Vişan vor apărea apoi într-o conferinţă de presă, alături de preşedintele Federaţiei Iraniene de Fotbal, Mehdi Taj. Cu această ocazie, părţile vor semna un parteneriat în contul căruia FRF doreşte stabilierea unui amical la futsal.
 

Iranul e o forţă mondială în acest sport, fiind pe locul 6 în lume. Perşii s-au clasat pe locul 3 la Mondialul din 2015, acolo unde au furnizat surpriza turneului, eliminând Brazilia. 

Amicalele României în mandatul lui Burleanu

Dată Scor

31.05.2014 Albania – România 0-1

04.06.2014 Algeria – România 2-1

18.11.2014 România – Danemarca 2-0

17.11.2015 Italia – România 2-2

23.03.2016 România – Lituania 1-0

27.03.2016 România – Spania 0-0

25.05.2016 DR Congo – România 1-1

29.05.2016 România – Ucraina 3-4

03.06.2016 România – Georgia 5-1

15.11.2016 Rusia – România 1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite