Revenire de senzaţie a Martinei Hingis în tenisul feminin! Va juca finala US Open în proba de dublu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Martina Hingis a reintrat în circuitul feminin, în probele de dublu, şi a reuşit o performanţă incredibilă: calificarea în finala US Open, alături de Flavia Pennetta.

La 33 de ani, Martina Hingis trăieşte o a doua tinereţe în tenisul feminin. Sâmbătă seara, fosta lideră mondială are şansa unui nou titlu major.
Martina Hingis nu s-a întors pe terenurile de tenis doar pentru a face figuraţie. Elveţianca nu mai participă în turneele de simplu, însă e o jucătoare redutabilă la dublu. S-a văzut acest lucru şi în aceste zile la US Open, unde Hingis a ajuns până în finală alături de italianca Pennetta.

Exceptând titlul la dublu mixt (o probă cu impact comercial mult inferior) cucerit în 2006, la Australian Open, Martina Hingis a jucat ultima dată cu un trofeu major pe masă în urmă cu 12 ani. În 2002, ea făcea pereche cu rusoaica Anna Kurnikova şi reuşea să se impună la Open-ul australian.

Dacă Hingis şi Pennetta vor câştiga sâmbătă finala cu rusoaicele Makarova şi Vesnina, elveţianca îşi va trece în palmares al 16-lea titlu de Mare Şlem, la o distanţă de 18 ani de primul, bifat în 1996 la Wimbledon, tot la dublu. Atunci, Hingis era o puştoaică de 15 ani şi 9 luni.

Roland Garrosul la 12 ani
Născută la Kosice, în fosta Cehoslovacie, Martina Hingis s-a mutat de la 5 ani în Elveţia, după ce mama sa a divorţat de tatăl său şi s-a căsătorit cu cu un elveţian. A făcut o impresie puternică în circuit de mică, ea impunându-se în turneul junioarelor de la Roland Garros pe când avea doar 12 ani! La 16 ani, în 1996, juca deja o semifinală de Grand Slam, la US Open, pentru ca la 17 ani să dea pe spate lumea tenisului câştigând la simplu Australian Open, Wimbledonul şi US Open şi jucând finala la Roland Garros!
Depistată cu cocaină
Despre Hingis se spune că a fost liantul perfect între două ere dominate de Steffi Graf, respectiv Serena Williams. Accidentările repetate şi apariţia unor jucătoare puternice, precum surorile Williams, Mary Pierce sau Lindsay Davenport, au coborât-o de pe locul 1 în clasamentul WTA, pe care l-a deţinut vreme de 209 săptămâni! În 2006, ea a revenit în circuit, însă a căzut un test antidoping, fiind depistată pozitiv cucocaină. Suspendată doi ani, interzisă pe stadioane chiar, Hinghis şi-a anunţat din nou retragerea.
La 33 de ani, doar unul mai mult ca Serena Williams, Martina s-a întors şi e gata să facă o impresie puternică la dublu, competiţie în care a strălucit şi în anii de glorie, cucerind 37 de titluri. 

5 titluri de Grand Slam a cucerit Martina Hingis la simplu: 3 Australian Open, un US Open şi un Wimbledon

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite