Recordurile Campionatului European. Care sunt echipele de club care trimit cei mai mulţi jucători la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juventus Torino
Juventus Torino

Campionatul European începe în această seară, cu partida Franţa - România, prima din istoria echipei naţionale în care tricolorii deschid balul.

Acestea sunt câteva dintre recordurile competiţiie

Liverpool şi Juventus trimit cei mai mulţi jucători la Euro, câte 12. Englezii puteau avea chiar 14 dacă Lovren (Croaţia) nu intra în conflict cu selecţionerul, iar Saakho (Franţa) nu era prins dopat şi suspendat.
Portarul Iker Casillas se află la cel de-al cincilea turneu final, după cele din 2000, 2004, 2008 şi 2012.  În 2000, el n-a jucat însă niciun meci, fiind rezervă. Spaniolul este şi cel mai selecţionat jucător care va fi în Franţa, bifând 167 de meciuri pentru “La Roja”.
Răzvan Raţ este singurul jucător din lotul României care a mai jucat la un Campionat European, cel din 2008. În lot s-au aflat atunci şi Săpunaru şi Moţi.  Gheorghe Hagi este singurul jucător român cu trei prezenţe la Euro (1984, 1996 şi 2000)
Cristiano Ronaldo şi Zlatan Ibrahimovici sunt fotbaliştii cu cele mai mari şanse de a doborâ recordul lui Michel Platini, care este golgheterul all time al Campionatului European.  Cei doi au înscris în ediţiile anterioare câte şase goluri şi mai au nevoie de trei pentru a-l egala pe Platini. Wayne Rooney e în urma lor cu cinci goluri la Europene.
12 jucători spanioli au câştigat de două ori Campionatul European. Este vorba despre Casillas, Reina, Ramos, Xavi, Iniesta, Silva, Fabregas, Cazorla, Torres, Xavi Aloso, Arbeloa şi Albiol, campioni în 2008 şi 2012. Doar neamţul Rainer Bonhof se mai poate lăuda cu aceeaşi performanţă, fiind campion în 1972 şi 1980. Dintre cei 12 spanioli, Casillas, Ramos, Iniesta, Silva şi Fabregas port realize tripla istorică.
Germanul Joachim Low va devenit antrenorul cu cele mai multe  meciuri conduce la un turneu final European. În acest moment el are 11 prezenţe, la fel ca şi conaţionalul său Berti Vogts. Sub comanda lui Low, Germania a câştigat opt meciuri la Europene, dar n-a luat niciodată trofeul.
Suedezul Lars Laberback, selecţionerul Islandei, este la al patrulea turneu final, record pentru breasla antrenorilor. El a fost de trei ori cu Suedia (2000, 2004, 2008) şi acum merge cu Islanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite