Recordul prin care Messi şi Ronaldo au intrat în istoria campionatului spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi şi Ronaldo
Messi şi Ronaldo

Portughezul de la Real Madrid a marcat cinci goluri în partida cu Espanyol şi a devenit golgheterul „galacticilor” în Primera Division. Messi s-a trezit şi el la viaţă.

Cinci goluri şi o pasă de gol. Toate într-un meci câştigat de Real Madrid în deplasare, în oraşul marii rivele Barcelona. Însă nu contra „extratereştrilor”, ci împotriva duşmanilor comuni, cei de la Espanyol. Portughezul nu mai marcase pentru Real de pe 24 iulie, de la un amical cu Manchester City şi lumea se întreba dacă nu cumva acesta este începutul unui regres al celui poreclit CR 7. Ronaldo a revenit fabulos şi cu cele cinci goluri din weekend este deja pe primul loc în clasamentul golgheterilor din Spania, la trei goluri de urmăritorii săi.

Cu golurile de sâmbătă, Ronaldo a ajuns la 230 de reuşite în campionatul Spaniei, sub tricoul Realului, şi l-a depăşit re Raul Gonzales, legendarul atacant al madrilenilor, care s-a oprit la 228. Media lui Cristiano este fabuloasă, 1,4 goluri pe meci. Cu această ocazie a fost a 28-a oară când CR7 a înscris cel puţin 3 goluri într-un meci în La Liga, a 32-a oară pentru Real Madrid şi a 36-a oară în cariera lui.

Recordurile şi pofta de gol arătate de Cristiano Ronaldo sună ameninţător pentru Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu. Ucrainienii debutează marţi în noul sezon al Ligii Campionilor, chiar pe Santiago Bernabeu. Şahtior a învins cu 5-0 în ultima etapă de campionat, în deplasare pe Metalist Harkov, şi e pe locul doi în Ucraina, la trei puncte de campioana Dinamo Kiev.

S-a trezit şi Messi

Pentru prima dată de când joacă în Spania, Ronaldo şi Messi nu marcaseră în primele două etape de campionat, dar “uraganul” Ronaldo l-a trezit din somn şi pe argentinian. Messi a început ca rezervă derbyul Atletico Madrid – FC Barcelona, din cauza unor probleme medicale, dar în minutul 60 Luis Enrique l-a aruncat în luptă, scorul fiind în acel moment 1-1. Doar de 17 minute a avut nevoie Messi pentru a schimba soarta meciului, terminat de Barcelona în postura de învingătoare. Golul lui Leo  afost al 20-lea reuşit în poarta celor de la Atletico Madrid, formaţie care devine astfel victima preferată a argentinianului. Barcelona va juca şi ea săptămâna aceasta în Liga Campionilor, urmând a întâlni miercuri, pe AS Roma, în deplasare. 

Au câte 100 de goluri “afară”

Ronaldo şi Messi sunt singurii jucători din istoria campionatului spaniol, care au ajuns la 100 de goluri în deplasare. În avantaj este  Ronaldo, care a punctat de o sută de ori în 103 meciuri, în vreme ce messi a atins acelaşi prag în 127 de partide.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite