Reacţie neaşteptată a lui Iordănescu la aflarea veştii că România e pe locul 8 în lume. "Generalul" l-a urecheat pe Raţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este oficial pe locul 8 în lume şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor preliminare, pentru Mondialul din 2018, programată pe 25 iulie la St. Petersburg.

Deşi ocupă  o poziţie privilegiată, naţionala Româniai nu -şi merită locul, în opinia selecţionerului Anghel Iordănescu. "Sincer, nemeritat. Şi o spun foarte convins, nemeritat faţă de ceea ce oferă fotbalul românesc. Este clar că fotbalul nostru nu poate emite pretenţii. Este chiar nemeritat să fim înaintea Angliei, înaintea Italiei. Mă refer în primul rând la competiţia noastră internă.”, a declarat Iordănescu. El s-a referit şi cazul creeat de Răzvan raţ, care s-a supărat pentru că a făcut degeaba deplasarea în Irlanda de Nord, unde a fost ţinut în afara lotului. 

"E treaba lui Răzvan Raţ dacă s-a supărat. E un simplu jucător, chiar dacă e căpitanul echipei. Trebuie să înţeleagă că are aceleaşi drepturi şi oblicaţii ca oricare alt jucător. Dacă nu-i convine sau s-a supărat, îl priveşte pe el, personal", a declarat Anghel Iordănescu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special". Tot el acontinuat: "Din punctul meu de vedere, am ales soluţia cea mai bună în acel moment. Din păcate, cel care a jucat pe postul lui nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele. Răzvan Raţ poate declara ce vrea, dar îl atenţionez: şi în calitate de căpitan de echipă, trebuie să aibă grijă în discursul pe care îl provoacă"

"Dacă merită, îl voi convoca în continuare. Trebuie să înţeleagă că nu am fost mulţumit de el la meciul anterior, când, tot aşa, mi-a spus că e apt de joc şi practic a jucat la 50% din posibilităţile lui. Nu am vrut să dezvălui acest lucru. În condiţiile în care în dimineaţa jocului cu Irlanda de Nord mi-a spus că este doar 70% apt de joc şi ştie că doream să joace, el vine şi face declaraţiile pe care le-a făcut. E dreptul lui să declare orice, dar trebuie să şi le asume.", a mai spus selecţionerul echipei naţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite