Războiul declaraţiilor dintre LPF şi FRF este în toi: "Noi organizăm 15 campionate, ei nu pot să organizeze unul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FCSB a anunţat că va contesta la TAS decizia LPF de a atribui titlul de campioană Viitorului, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

FRF şi LPF sunt în dezacord în privinţa ROAF, fiecare parte precizând că este vina celeilalte. Răzvan Burleanu a declarat azi că raspunsul de la TAS va veni extrem de repede, FCSB nefiind nevoită să mai treacă pe la comisiile interne.

"Înţeleg că FCSB doreşte să meargă la TAS, nu are nevoie să mai treacă pe la comisiile Federaţiei, astfel că verdictul va fi stabilit la TAS în perioada următoare" - a spus Răzvan Burleanu la Dolce Sport.

"Regulamentul are în acest moment o formă ambiguă în ceea ce priveşte întrecerea Ligii 1. Este interpretabil. A fost votat în CEx, dar FRF nu se poate implica într-o competiţie organizată de altcineva. FRF organizează vreo 15 campionate. Ei organizează un singur campionat.

Era atât de greu să scrie acolo că în caz de egalitate de puncte se iau în calcul meciurile directe din play-off sau toate cele patru disputate? Era atât de greu? Am auzit şi eu că cineva de acolo încearcă să vadă care e posibilitatea să se schimbe regulamentul pentru a fi cât mai clar. Eu nu ştiu ce şi-au dorit ei. Nu înţelegi din acel regulament.  " - a spus Andrei Vochin la Dolce Sport.

De cealaltă parte, Justin Ştefan, oficial LPF, consideră că FRF este singurul for competent să elaboreze şi să modifice ROAF. Totodată, acesta îl critică pe Răzvan Burleanu pentru poziţia luată în această situaţie.

"FRF este SINGURUL competent să elaboreze şi să modifice ROAF-ul (n.r. Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice).

Se pare că domnul Burleanu îşi aminteşte că este Preşedintele Comitetului Executiv numai când este «de pescuit» ceva reclamă, dar în momentele delicate, în care ar trebui să îşi asume acest rol, face un pas în spate şi arată cu degetul spre alţii.

Cât despre play-off-ul de anul acesta, unul extrem de disputat, iată că sistemul competiţional actual îşi arată rezultatele în privinţa echilibrului concurenţial chiar până în ultima etapă. Viitorul este campioana României şi sunt convins că TAS, dacă se va ajunge până acolo, nu va modifica clasamentul final al play-off-ului", a scris Justin Ştefan pe Facebook.

FC Viitorul a învins CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României. FCSB a învins CSU Craiova cu 3-0 şi a terminat la egalitate de puncte cu FC Viitorul, 44.

Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. Şi înainte şi după acest meci, patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite