Radu Ştefan este pe cale să doboare un record pentru fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu ştefan (stânga) în duel cu Higuain
Radu ştefan (stânga) în duel cu Higuain

Radu Ştefan este unul dintre fotbaliştii de care naţionala României ar avea mare nevoie. Fundaşul de 28 de ani vrea însă să se concentreze asupra carierei de la echipa de club, iar faptele demonstrează că îi merge foarte bine acolo.

Ştefan Radu este legitimat la Lazio Roma, din 2008, şi tocmai s-a înţeles cu şefii clubului italian pentru semnarea unui nou angajament, valabil până în 2019.  Dacă va duce la bun sfârşit acest contract, românul va deveni cel mai longeviv fotbalist român la un club din străinătate. El va aduna 11 ani la Lazio, cu unul mai mult decât au reuşit Tiberiu Ghioane la Dinamo Kiev şi Răzvan Raţ la Şahtior Doneţk.
În noul angajament, Radu Ştefan va primi şi o mărire de salariu, urmând a încasa cu 200.000 de euro pe sezon mai mult decât o face acum. Astfel, el va ajunge la un salariu de 1,4 milioane de euro, fiind cel mai bine plătit fotbalist român al momentului. Iniţial, el a încercat să obţină două milioane de euro pe sezon, dar s-a mulţumit şi cu mai puţin, dorind în principal să aibă continuitate la echipa lazială. Mai mult din acest motiv a refuzat ofertele de la Milan şi Manchester City.
Nici celălalt român care joacă în capitala Italiei nu schimbă echipa. Bogdan Lobonţ intră în ultimul an de contract cu AS Roma, după care va agăţa ghetele în cui. Lobonţ n-a mai jucat într-un meci oficial din noiembrie 2013, când a apărat poarta României în barajul cu Grecia, dar are un statut special la AS Roma, fiind considerat un pilon al vestiarului. Lobonţ intenţionează ca după terminarea activităţii de fotbalist să obţină un post de antrenor în cadrul clubului roman.

5 milioane de euro a plătit Lazio Roma celor de la Dinamo pentru Radu Ştefan

Cei mai longevivi români din străinătate
Jucător Echipă Perioadă
Tiberiu Ghioane Dinamo Kiev 2001-2011
Răzvan Raţ Şahtior Doneţk 2003-2013
Radu Ştefan Lazio 2008-prezent
Bogdan Lobonţ AS Roma 2009-prezent
Cristi Chivu Inter 2007-2014
Ionuţ Lupescu Leverkrusen 1990-1996
Florin Cernat Dinamo Kiev 2001-2007
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite