Pleacă Iordănescu de la Naţională? Selecţionerul a oferit un răspuns misterios la decolarea echipei spre Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Demisia, demisia“ a fost strigătul auzit din tribune spre finalul meciului cu Finlanda (1-1). Iar astăzi, în mediul virtual, doleanţa celor prezenţi pe „Arena Naţională“ s-a exprimat aşa: „Zboară, Puiu, zboară“.

Deocamdată, Anghel Iordănescu şi elevii săi au zburat spre Torshavn, acolo unde vor întâlni, duminică (ora 19.00, TVR1), Insulele Feroe în ultimul meci de calificare pentru Euro 2016. 

„Adevărul“ a explicat aici calculele calificării la turneul final, iar confruntarea decisivă cu o selecţionată liliputană a fost prefaţată aici de Mihai Bendeac.

La plecarea naţionalei spre Torshavn, Anghel Iordănescu a oferit un răspuns misterios la Digi Sport, atunci când a fost chestionat dacă va continua la prima reprezentativă şi după partida cu Feroe.

„Deocamdată, nu putem discuta decât despre calificarea echipei naţionale. Ce va fi după aceea, rămâne de văzut. Eu nu mă gândesc decât la faptul că echipa naţională trebuie să meargă în Franţa 2016. Mai precizez o dată. Niciodată n-am vrut... mi-am dorit ca Victor Piţurcă să rămână la echipa naţională, n-a fost ţintă sau obiectivul meu. Dar, din clipa în care am fost numit, n-am regretat nicio secundă, pentru că echipa naţională e ceva sfânt“, a declarat selecţionerul.

„Am făcut o partidă curajoasă“

Iordănescu s-a arătat mulţumit şi de felul în care a evoluat România cu Finlanda, mai ales în prima parte a întâlnirii de pe „Arena Naţională“.

„Aş îndrăzni din nou să repet că am făcut o partidă curajoasă, am jucat ofensiv, am jucat să rezolvăm ecuaţia calificării încă de joi seara. Insist să spun că am făcut o primă repriză bună, ne-am creat foarte multe situaţii de a marca, situaţii bune. Din păcate, din nou parcă n-am avut decizia finală şi n-am avut inspiraţie. E normal să apară şi aceste greşeli şi au apărut aceste greşeli în mod special după ce finlandezii au marcat“, a continuat Iordănescu.

El a ţinut să vadă jumătatea plină a paharului după egalul cu Finlanda care menţine România pe locul 2 în grupa F, înaintea jocului cu Feroe.

„Un lucru bun e că suntem în continuare la mâna noastră. Nu mai sunt echipe mici şi nici jocuri câştigate dinainte şi sunt convins că ne aşteaptă o partidă de luptă, de angajament la care insist că jucătorii noştri să fie mental pregătiţi pentru a putea răspunde cu inteligenţă şi cu, să zic aşa, putere de muncă şi de alergare“, a adăugat selecţionerul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite