Petrolul nu poate scăpa de Mutu fără să-i plătească salariul pe încă un an. Care sunt figurile pe care le face el la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul de 35 de ani a avut evoluţii mult sub aşteptări dar ploieştenii nu pot renunţa la el deoarece ar trebui să plătească daune financiare.

Privită ca o lovitură, şi nu doar de imagine, aducerea lui Adrian Mutu la Petrolul, petrecută în această iarnă, n-a avut nici pe departe efectul scontat. Mutu a jucat puţin şi deloc strălucit, demonstrând că anii au trecut peste el şi că nu mai este fotbalistul de altădată. Practic, Adrian a apărut în opt meciuri şi a punctat doar de două ori, între care o dată din penalty. În aceste condiţii, ţinând cont că Mutu a încasat câte 25.000 de euro pentru fiecare lună petrecută la Ploieşti, venirea sa se ridică la rangul unei păcăleli de calibru. Mai ales că, Petrolul nici nu poate renunţa la serviciile lui fără a-i plăti daune financiare de 300.000 de euro, cât ar însemna salariul pe tot sezonul viitor. Şi cum Mutu, din cauza evoluţiilor slabe şi a faimei sale de jucător care creează probleme şi nu e profesionist în afara terenului, n-are nicio ofertă, va continua la Petrolul, unde încasează probabil cel mai mare salariu din România.
Îşi face program separat
Deşi la suprafaţă Mutu este lăudat de coechipieri, care-l spun că-l consideră un frate mai mare, lucrurile nu stau deloc aşa în esenţă. Au existat destule episoade în care Mutu a făcut notă discordantă în cadrul echipei. Fostul internaţional nu obişnuieşte să coboare la micul dejun, nu merge cu echipa la plimbare sau la film, după meciuri vrea să facă doar recuperare, nu şi antrenament şi cere constant să joace titular, motivând că numai aşa îşi poate reveni. Toate aceste lucruri, dar şi faptul că de multe ori vine dimineaţa buhăit la antrenamente, semn că pierde nopţile, au făcut ca mulţi dintre petrolişti să strâmbe din nas, mai ales că prin cele două reuşite pe care le are în cont, Mutu n-a câştigat meciurile de unul singur. Iar faptul că echipa s-a clasat pe locul trei în clasament, la fel ca anul trecut, se datorează tot nucleului existent, nicidecum venirii lui.
Dau vina pe Contra
Nici măcar tricourile cu numele fotbalistului nu s-au vândut în număr mare, ca să se mai poată recupera din banii cheltuiţi cu el, iar conducerea Petrolului este evident nemulţumită de efectul „afacerii Mutu”. Neoficial, de vină pentru asta ar fi fostul antrenor, Cosmin Contra, cel care a încercat să-i relanseze cariera prietenului său. „Guriţă” a prins însă un contract de refuzat la Getafe, pe care a scăpat-o de la retrogradare, şi nu mai poate fi tras la răspundere, pentru că nu mai e la echipă. Cât a fost el antrenor, Mutu s-a mişcat cât de cât, chiar dacă n-a marcat, însă apoi a venit o accidentare care l-a trimis pe tuşă aproape două luni. Iar după ce şi-a revenit s-a accidentat din nou şi Răzvan Lucescu n-a mai avut ce să facă cu el.

Zicu, o altă „ţeapă”

O dezamăgire şi mai mare decât Mutu este Ianis Zicu. Adus şi el ca mare vedetă, Zicu n-a dat niciun gol în cele zece meciuri jucate pentru „lupi” şi rar a fost titular. El se plânge că nu joacă pe postul lui preferat, însă nici n-are cum deoarece acolo evoluează Juan Albin, uruguayanul care este şi golgheterul echipei. Pe Zicu ploieştenii nu l-ar mai ţine sub nicio formă şi pentru că, spre deosebire de Mutu, n-are vreo clauză care să-i dea dreptul la despăgubiri, în caz că ar fi pus pe lista de traneferuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite