„Otrăvitorul“ Keşeru, lăudat de danezi. Echipa probabilă a Stelei la Aalborg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru a obţinut un penalty şi a marcat trei goluri, la Bucureşti. FOTO: Răzvan Păsărică
Keşeru a obţinut un penalty şi a marcat trei goluri, la Bucureşti. FOTO: Răzvan Păsărică

În această seară, de la ora 20.00 (DigiSport 1, DolceSport 1), Steaua joacă la Aalborg un meci decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. „Roş-albaştrii“ mizează pe Keşeru, autorul unui hat-trick în meciul de la Bucureşti.

Pe 18 septembrie, pe „Arena Naţională“, Steaua o spulbera pe Aalborg cu 6-0, iar Claudiu Keşeru intra în istorie, cu cel mai rapid hattrick din competiţie (reuşit în 12 minute). Astăzi, miza este alta, ambele echipe având şanse mari de calificare în „16“-imile Ligii Europa. 

„E cel mai ciudat meci pe care l-am văzut vreodată“, a sunat declaraţia lui Kent Nielsen, antrenorul lui Aalborg, după meciul din septembrie de la Bucureşti. Probabil şi posibil. Pentru că istoria s-ar fi putut scrie altfel dacă danezii n-ar fi irosit cu lejeritate cel puţin 3-4 ocazii uriaşe, la 0-0. Iar după un gol întâmplător al lui Sânmărtean, eliminarea portarului  Nicolai Larsen, după un fault la Keşeru în careu, a decis prăbuşirea „roş-albilor“. Care au încasat şase goluri în 22 de minute, trei de la Keşeru (în doar 12 minute, un record în Liga Europa). Şi n-a fost singura experienţă pe care au avut-o danezii cu golgheterul stelist. 

La exact două luni de la acel partida din Europa, Keşeru a recidivat în amicalul România – Danemarca (2-0), când a marcat ambele reuşite ale „tricolorilor“. Steaua a avut pe teren şapte jucători (titularii Papp, Sânmărtean, Prepeliţă, Keşeru şi rezervele folosite Chipciu, Adi Popa şi Luchin), în timp ce de la Aalborg a jucat titular Nicolaj Thomsen (debutant), plus rezerva folosită Rasmus Wurtz.  

La cel mai în formă sezon din carieră, Keşeru va fi şi acum omul pe care se bazează roş-albaştrii. „Eu sper să fie călăul fiecărei echipe cu care vom juca noi. Ne bucură faptul că a marcat atât împotriva lui Aalborg, cât şi cu Danemarca“, a spus coechipierul Alex Chipciu, la Dolce Sport. 

Steaua, calificată cu o victorie

Faţă de meciul cu Aalborg de la Bucureşti, returul se anunţă drept o altă poveste, pentru că miza va fi mult mai mare, datorită faptului că ambele echipe au şanse de calificare în primăvara europeană. Steaua ajunge acolo cu o victorie, în timp, în cazul unul succes, Aalborg e în „16“-imile Ligii Europa doar dacă, în celălalt meci al grupei J, Dinamo Kiev pierde pe teren propriu cu Rio Ave (o variantă greu de crezut). Un egal în Danemarca ar însemna că totul se va decide pe 11 decembrie, în ultima etapă. 

Pe teren propriu, echipa daneză e greu de învins, n-a mai pierdut din septembrie, iar în Liga Europa au bifat două victorii fără gol primit (1-0 cu Rio Ave şi 3-0 cu Dinamo Kiev). 

 „Roş-albaştrii“, fără trei titulari

Meciul de la Aalborg e dificil pentru Steaua şi din cauza problemelor de efectiv. Lui Costel Gâlcă îi lipsesc trei titulari, suspendaţii Andrei Prepeliţă şi Lukasz Szukala, plus accidentatul Raul Rusescu. Din cauza problemelor de efectiv, Steaua nu va avea pe banca de rezerve la partida din Danemarca niciun fundaş central de meserie şi niciun atacant. 

Echipa probabilă a Stelei: Arlauskis – Papp, Luchin, Varela, Filip – Bourceanu, Sânmărtean – Adi Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru

Danezii cheamă fanii la stadion

„Nordjyske Arena“, stadionul lui Aalborg, este unul cu o capacitate redusă (are doar 10.000 de locuri la partidele din Europa), iar gazdele vor să joace cu casa plină meciul cu Steaua. Până ieri s-au dat 7.500 de tichete, peste vânzările de la partidele cu Rio Ave (4.700) şi Dinamo Kiev (6.200). „Avem două victorii acasă, dacă învingem şi Steaua avem şanse mari de calificare. Meciul de joi e decisiv, avem nevoie de toţi fanii. Keşeru e marele pericol, e otrăvitor pentru orice defensivă“, a declarat ieri Allan Gaarde, directorul sportiv al lui Aalborg.

16 goluri în 19 meciuri a marcat Claudiu Keşeru pentru Steaua, în acest sezon (12 în campionat, 4 în Liga Europa)

Citeşte şi 

VIDEO Gol, set, meci! Steaua-Aalborg 6-0. Sânmărtean, Rusescu şi Keşeru au făcut scorul serii în Liga Europa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite